2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Bedőlt a Népszava az FRSZ-nek

A Népszava című országos terjesztésű napilap 2013. január 4-én megjelent lapszáma „Szobafogság a nyomozóknak” című (szerző: V.J.) közlésében Demján Zsolt, a Független Rendőr-szakszervezet észak-magyarországi területi elnöke valótlan, a tényeket hamis színben feltüntető nyilatkozatot tett. Demján Zsolt előadásával ellentétben az Ózdi Rendőrkapitányság egyetlen vezetője nem rendelt el szolgálati helyhez kötöttséget, ebből következően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének nem volt mit visszavonnia – különösen nem szakszervezeti nyomásra. Tekintettel arra, hogy nem került sor az amúgy értelmezhetetlen szolgálati helyhez kötöttség elrendelésére, így téves a közlés címében a szobafogság megjelölés, amely önmagában eszement gondolat, ugyanakkor egyértelművé teszi mind Demján Zsolt, mind a Népszava szándékát, a rendőrség okkal kivívott közmegbecsülésének minden valós alapot nélkülöző csorbítását.

A közlésben foglaltakkal szemben a valóság az, hogy az Ózdi Rendőrkapitányságon ténylegesen sor került olyan intézkedésekre, amelyek a munkaidő hatékonyabb és ésszerűbb kihasználását célozzák, ám azok semmilyen formában nem jelentik a mozgás szabadságának, illetve a tartózkodási hely szabad megválasztásának korlátozását és kizárólag rosszindulatból, hangulatkeltésből értékelhetőek szobafogságként.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajnálatosnak tartja, hogy a Népszava és annak főmunkatársa nem vette a fáradtságot arra, hogy eleget tegyen a médiatartalom-szolgáltatókkal és az újságírókkal szemben jogosan támasztható egyik alapvető követelménynek, a hitelességnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek