2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Fidesz ismét elvesz és csökkent

Már több mint egy éve döntött a kormány és a Fidesz–KDNP a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj megszüntetéséről, láthatóan megalapozatlanul. A Jobbik már akkor is értetlenül állt az irracionális döntés előtt, ami miatt az embereknek egyes munkakörökben szó szerint a halálba kellene magukat dolgozniuk. A korkedvezmény szükségességét időközben a kormány is belátta, ám épkézláb alternatívát azóta sem tudtak kidolgozni.
Noha a kormány a következő két évben megtartja a régi rendszert, ám közben az egyébként is vészesen leépített és túlterhelt munkavédelmi hivatal fogja megvizsgálni, mely munkaköröknél indokolatlan már a korkedvezmény. A Fidesznél tehát megint csak az elvételben gondolkodnak, és az fel sem merül a tervezés során, hogy az elmúlt negyven év során egyes munkakörök úgy alakultak át, hogy szükségessé vált volna a korkedvezmény bevezetése.

Az pedig továbbra is érthetetlen, hogy az állam számára költségek szempontjából közömbös, a szociálisan érzékeny munkáltatók és idősödő dolgozóik számára egyaránt jó megoldást nyújtó korengedményes nyugdíj lehetőségét miért szüntette meg a kormány, hiszen a munkáltató előre befizeti a munkavállaló nyugdíjának fedezetét az egész engedmény idejére.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom továbbra is szorgalmazza a korkedvezményes rendszer ésszerű átdolgozását és a korengedmény visszaállítását.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek