2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sipos Anett: Ami a Hunvald-ügy vádiratából kimaradt

„Hogy teljes képet rajzoljunk, bemutatjuk az erzsébetvárosival rokon terézvárosi önkormányzati ingatlanbizniszek néhány kevéssé ismert részletét is. Feltesszük továbbá a kérdést: számos egyértelmű eset és a korrupciógyanús értékbecslések miért nem váltak a büntetőeljárások részeivé?

 

A buldózerekkel megcsonkított erzsébetvárosi zsidónegyedben a hetven gyanús házeladásból miért csak 24-et tettek az eljárások részévé, és az első fokú bíróság a milliárdos ügyek helyett miért inkább a szeretőknek osztogatott filléres bérlakásokkal foglalkozott? Megtudhatják azt is, hogy ki lehetett Hunvald György titkosszolgálati összekötője és ki felelt a “poloskairtásért” a hivatalban. Továbbá, hogy a volt polgármester, aki fénykorában nem mellesleg főpolgármester-jelölti, hovatovább kormányfőjelölti álmokat dédelgetett, miként vette körül magát a Kádár-rendszer bennfentes nagyöregjeivel.”

„A háttérben azonos személyi körrel rendelkező Royal Bau kapcsán Golcsa János, Hunvald sofőrje egy B. Zsolt nevű pocakos úrra emlékszik vissza, aki újságpapírba rejtett vaskos csomaggal szokott feltűnni a hivatalban.”

„Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az immár jobboldali vezetésű Erzsébetváros polgármesteri hivatalából ugyanazok fogalmazzák a PestiSrácok.hu-t lerázni igyekvő, kelletlen válaszokat, akik a szocialista Hunvald György idejében. (…) Pár név monogram szintű említése személyiségi jogokat nem sért, és hogy lássák nem a levegőbe beszélünk: dr. B. Zs, F. Zs. és M. K.”

„Hunvald most az ideje nagy részében inkább a Garay plázában egyeztet Kispál Tibor és Gergely József politikustársaival. A helyzet olyannyira éles, hogy többen tudni vélik, már a következő helyhatósági választásra állítja a saját jelöltjét csatasorba, aztán újabb négy év múlva akár már ő maga is visszatérne a polgármesteri székbe.”

„Vannak még a belvárosi tragikomédiának kevésbé ismert szereplői is, akiknek elévülhetetlenek az érdemeik, a nevük mégsem szerepel se a hatodik, se a hetedik kerületi ügyeket taglaló vádiratokban. Az első ilyen személy: Kéri László, Hunvald György volt tanácsadója. Több fontos megbeszélés zajlott úgy, hogy Hunvald otthagyta a szobájában a vele tárgyalókat, átszaladt Kérihez, majd visszajött és ismertette az így kialakult véleményét. Kéri okos volt, így nem ült be személyesen ezekre az egyeztetésekre, nem járt el a nagy hírű György napi bulikba sem (Hunvald György, Gál György, Nagy György), viszont a polgármester előzetes letartóztatását követően lényegében ő irányította az önkormányzatot. Kéri a régi rendszer embere, lényegében a pártközpontból került Erzsébetvárosba. A rendszerváltás előtt kiemelt funkcionárius volt. Az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének volt a főmunkatársa. 1989 környékén az MSZMP KB mellett működő ifjúsági bizottság tagja volt. Még ebből az időből nagyon jó kapcsolatokat ápol Csintalan Sándorral, aki a Hír Tv-s munkája alatt a Fidesz környékén mozogva Hunvald sofőrjének vallomása szerint hajlandó volt az Arany János utcához közel eső étteremben Kérivel egyeztetni, ha éppen jobboldali segítségre volt szükség.”

„Nem elképzelhetetlen, hogy Kálmán Zsuzsa, a volt jegyző volt az a személy, akivel ezt az alkut megkötötték, hisz a jegyzőnőnek sok vesztenivalója lehetett volna a Hunvald-féle büntetőüggyel, de nem lett se vádlott, se tanú, sőt, egészen 2011. végéig az önkormányzat alkalmazásában állt, majd nyugdíjazták. Kálmán Zsuzsa pontosan tudta mit kockáztat, hisz régebben ügyész volt. Folytatva a prominensek számbavételét, áttérünk a jogászokra. Bálint Tibor ügyvéd szintén hangsúlyos szereplője az ingatlanügyeknek. A megannyi szerződés szövegezésével ő volt a jogi csűrcsavarok kitalálója és papírra vetője. „
– http://pestisracok.hu/ami-a-hunvald-ugy-vadiratabol-kimaradt/

Alább Gróf Balázs a PestiSrácok.hu-nak készített karikatúrája:

Nincs karácsony Hunvald nélkül

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek