2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Fatolvajok, garázdák őrizetben: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Fatolvajok, garázdák őrizetben: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a 2013. január 1-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Fatolvajok, garázdák őrizetben

Az elmúlt huszonnégy órában illegális fakitermelőket és garázdákat vett szabálysértési őrizetbe a hatóság. Az adatokat kibontva kiderül, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság három garázdával szemben alkalmazott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, míg az ózdi rendőrök egy-egy fatolvajjal és garázdával szemben intézkedtek. A Tiszaújvárosi és Kazincbarcikai Rendőrkapitányság pedig szintén egy-egy fatolvajjal szemben járt el.

Közlekedésrendészeti helyzetkép: Bevont jogosítvány ittas vezetés miatt

Megyénk útjain az elmúlt nap egy súlyos és ugyanennyi könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt, és három anyagi kárral végződő közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

Az év első napján a Miskolctapolcai úton történt közlekedési baleset a hajnali órákban. Egy személygépkocsi vezetője a ködszitálástól lejegesedett úton nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, így az úton megcsúszott és egy oszlopnak ütközött. A balesetben ketten sérültek meg könnyebben.

A másik baleset szintén a hajnali órákban, a Soltész Nagy-Kálmán úton történt. Egy autó sofőrje nem jól választotta meg járműve sebességét, így megcsúszott és átsodródott a szemközti sávba és nekiütközött egy vele szemben haladó másik járműnek, a vétlen kocsi fának csapódva állt meg, míg a másik autó egy parkoló tehergépkocsit fejelt meg. Az eset során ketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, egy nőt pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Mindkét közlekedési baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés során egy ittas sofőrtől a helyszínen bevonták a jogosítványát. A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, fagyos, esetenként ködös idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket, hiszen mindenkit haza várnak!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek