2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Karácsonyi „telefonbetyárok”: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Karácsonyi „telefonbetyárok”: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 23-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Miskolci Rendőrkapitányság három telefon- és egy fatolvajt vett szabálysértési őrizetbe, míg az ózdi rendőrök egy illegális fenyőfa kitermelővel és egy bolti tolvajjal szemben intézkedtek.

Karácsonyi „telefonbetyárok”

A miskolci telefontolvajokat például 2012. december 24-én a hajnali órákban fogták el. A „telefonbetyárok” az Újgyőri Főtéren nem sokkal korábban egy lány kezéből vették ki a készüléket, majd elmenekültek a helyszínről. A Miskolci Rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett tolvajokat gyorsított eljárás keretében tervezi bíróság elé állítani.

Sárbaragadt fenyőfatolvaj

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei vasárnap az esti órákban Hangony belterületén akartak intézkedés alá vonni egy forgalmi rendszám nélkül közlekedő személygépkocsit. A sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, és egy földútra kanyarodott. Ott azonban beleragadt a sárba. A férfit a közelben fogták el a rendőrök. A domaházi férfi autójában két frissen vágott fenyőfát találtak, amelynek eredetével nem tudott elszámolni. A férfival szemben a rendőrkapitányság lopás szabálysértése miatt indított eljárást.

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában két súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Az M3-as autópályán Budapest felől Debrecen irányába haladt egy személygépkocsi vasárnap a hajnali órákban. A jármű azonban a jeges úton megcsúszott, majd a belső szalagkorlátnak ütközött. A keresztben álló autóból az utasok kiszálltak, majd a holmijukat kezdték kipakolni, anélkül, hogy az elakadásjelző táblát kitették volna a megfelelő helyre. Ekkor egy azonos irányba haladó autó vezetője későn észlelte a keresztbe fordult másik járművet. Az ütközés következtében a korábban kicsúszott autó utasait elsodorta. A baleset következtében négyen szenvedtek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, míg egy férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Az eset körülményeit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály vizsgálja.

A másik baleset Kazincbarcikán történt a kora délutáni órákban. Egy személygépkocsi vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért Táncsics Mihály úton megcsúszott és egy ház kerítésének ütközött. A sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek