2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” –Garázdaság miatt előállítás- Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” –Garázdaság miatt előállítás- Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 18-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Miskolci Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 45 éves helyi férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövető 2012. december 18-án, 16.00 óra körüli időben Miskolcon az avasi városrészben, az egyik társasház lépcsőházában szóváltást követően gáz-riasztó fegyverével lövést adott le. Ezt követően kiszaladt onnan, majd az utcán ismételten elsütötte a riasztó pisztolyt. Kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása másokban megbotránkozást, riadalmat keltett. A cselekmény során személyi sérülés nem történt. A közterületen járőröző rendőrök észlelték a garázdaságot, akik az elkövetőt testi kényszer alkalmazásával megfékezték.

Az azonnalos rendőri intézkedést követően a 45 éves garázda férfit a rendőrök előállították. Az ügy körülményeinek tisztázása folyamatban van.

A Miskolci Rendőrkapitányság kettő, a Sátoraljaújhelyi és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság pedig egy-egy személyt vett szabálysértési őrizetbe lopás miatt. Az elkövetők két esetben fát szándékoztak engedély nélkül kivágni és eltulajdonítani. A többi tolvaj boltból akart fizetés nélkül élelmiszert, illetve italt kivinni.

Megyénk útjain 2012. december 18-án, két súlyos és egy könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi káros ütközés két esetben jutott a rendőrség tudomására.

Miskolcon a Kiss Tábornok úton Diósgyőr felől a belváros irányába vezette tehergépkocsiját egy 68 éves helyi férfi.  A külső forgalmi sávban haladva nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen közlekedő 62 éves asszonynak, akit elütött. A baleset következtében a nő súlyos sérüléseket szenvedett.      

Az esti órákban Miskolcon a Szentpéteri kapuban egy 53 éves férfi ittasan, nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szándékozott az út másik oldalára átmenni. Ennek során egy autó elé lépett, minek következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A balesetek körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek