2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Rendőrök találták meg a fegyvert – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Rendőrök találták meg a fegyvert – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 14-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Szabálysértési őrizetbe vételek
A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában hat főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei két „bolti szarkát” vettek őrizetbe, míg a kazincbarcikai, sárospataki rendőrök egy-egy tolvajt fogtak el. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság pedig egy engedély nélküli fakitermelővel szemben hozott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, az Encsi Rendőrkapitányság pedig vezetés eltiltás hatálya alatti vezetés miatt.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.


Rendőrök találták meg az eltűntnek hitt fegyvert

A Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsére telefonon tett bejelentés szerint egy helyi ingatlanból eltűnt a párna alatt tárolt pisztoly. A rendőrök a bejelentő lakásán a szekrényben azonban megtalálták a fegyvert és még 29 lőszert is. Az idős férfi az eszközhöz szükséges engedélyét nem tudta felmutatni, ugyanis ezzel a igazolással nem rendelkezik a tulajdonos. A Szerencsi Rendőrkapitányság visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett miatt indított eljárást a férfival szemben. A fegyvert a rendőrség lefoglalta.

Közlekedési 1×1: A téli utak síkosak!

Megyénk útjain az elmúlt nap három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, illetve kilenc anyagi káros ütközés jutott a rendőrség tudomására, továbbá a Szerencsi Rendőrkapitányság helyszínen egy vezetői engedélyt vont be ittas vezetés miatt.

A kora reggeli órákban egy személygépkocsi haladt Szendrőlád irányából Edelény felé, amikor a 27-es főközlekedési úton a jármű a vizes úton megcsúszott és az út menti havas domboldalon állt meg. Az elsődleges adatok szerint a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg az autó sebességét. A balesetben egy gyermek sérült meg könnyebben. Az Edelényi Rendőrkapitányság vizsgálja a körülményeket.

A másik baleset a délutáni órákban történt a 3-as számú főúton Forró belterületén. Egy ittas nő figyelmetlenül lépett az úttestre és emiatt egy arra haladó autó elsodorta őt. A gyalogost súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az eset körülményeit az Encsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A harmadik könnyű sérüléseket okozó közlekedési baleset az esti órákban történt a Szuhogy és Szendrő közötti útszakaszon. Egy személygépkocsi vezetője nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és emiatt átsodródott a szemközti sávba. Itt összeütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival. A balesetben a megcsúszott autó sofőrje sérült meg. A körülményeket az Edelényi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Figyelem!

A megyei rendőr-főkapitányság felhívja a közúti forgalomban résztvevők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

A síkos utakon való fékezés teljes összpontosítást kíván és ráadásul a fékút hosszabb is a megszokottnál. Amennyiben a kocsiban nincs blokkolásgátló (ABS), úgy a kerekek gyorsan leblokkolnak, a jármű kormányozhatatlanná válhat és könnyen kicsúszhat. Ilyenkor lábunkat vegyük le a fékről, hozzuk egyenesbe az autót, és csak akkor fékezzünk, amikor a jármű már újra a kívánt irányban áll!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…