2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szántóföldön át menekültek az éjszakai „ékszerészek”

A napokban a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság nyomozói egy helyi ékszerbolt betörőit fogták el. A gyanúsítottak menekülés közben az ékszereket elhajigálták, majd kihallgatásuk során a rendőröknek újabb hasonló bűncselekmény elkövetéséről is számot adtak.

 

Addig jár a korsó a kútra… – avagy bebuktak a bukósisakosok

Az elkövetők rövid időn belül ugyanazon helyi ékszerboltot kétszer is bevették, másodszor azonban már nem otthon, hanem a rendőrségen zárhatták a napot…

Első  alkalommal augusztus 30-án hajnalban az üzlet bejárati ajtó üvegét betörték, majd azon bemászva arany karkötőket, nyakláncokat és gyűrűket tulajdonítottak el. A lopással 1,2 millió forint, míg a rongálással 30 ezer forint kárt okoztak. Másodszor szeptember 06-án korahajnalban ismételten egy betondarabbal betörték az ékszerbolt ajtajának üvegét, majd oda bemenve eltulajdonítottak több ezüst ékszert összesen 300.000,-Ft értékben, míg rongálással újabb 30 ezer forintnyi kárt okoztak a tulajdonosnak.  

Szemtanúk  elmondása alapján a rendőröknek sikerült beazonosítani, hogy az ismeretlen elkövetők az első bűncselekményt egy fehér színű 2105 Lada típusú gépkocsi használatával követték el, aminek a hátsó lökhárítója hiányzik, míg a második bűncselekmény elkövetéséhez egy motort használtak fel.

A második bűncselekmény elkövetéséről szeptember 06-án 02.15 órakor érkezett a bejelentés a rendőrkapitányság ügyeletére. A gyors és szakszerű rendőri intézkedés során a rendőrök a Sátoraljaújhelyből kivezető utakat lezárták, a motorral közlekedő elkövetőkről pedig értesítették a Sárospataki Rendőrkapitányság ügyeletét is.

A Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei észlelték a motoron menekülőket, akiket a 37-es főúton Bodrogolaszi közelében próbáltak megállítani, de azok egy kék színű Suzuki GS500F típusú sportmotorral a járőrök közé hajtottak és folytatták a menekülést. A rendőrök szolgálati gépkocsikkal követték őket. A Tolcsvai kereszteződés után, a 48-as kilométer szelvénynél az elkövetők a motorral az árokba hajtottak és felborultak, majd a főút melletti szántáson keresztül immáron gyalogosan futottak tovább.

Az akció során az összes környező település körzeti megbízottja értesítve lett a két bűncselekmény elkövetésénél használt járművekről. A Tokaji Rendőrőrs Erdőbényei Körzeti Megbízottjának információi alapján M.A erdőbényei lakásán a rendőrök mindkét elkövetőt elfogták. A házkutatás során a nyomozók több tárgyi bizonyítékot is lefoglaltak, míg B.T, szerencsi elkövető lakásán az első bűncselekménynél használt gépkocsit sikerült fellelni.  

Tekintve, hogy a betörők menekülés közben az eltulajdonított ékszereket eldobálták, így a mintegy 10 km hosszúságú útvonalat a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztály nyomozói és közrendvédelmi osztály járőrei átkutatták. Ennek eredményeképpen előkerült a bűncselekmény elkövetésénél használt két bukósisak és valamennyi ékszer is.  

A lefoglalt bizonyítékok hatására mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett, továbbá a tapasztalt nyomozók jól megválasztott kihallgatási taktikájának köszönhetően egy újabb, szerencsi ékszerbolt betörésével kapcsolatban is beismerő vallomást tettek.  

 

 

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek