2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A Jobbik mandátuma visszaadására szólítja fel a kilépett Rozgonyi Ernőt

A mai napon Rozgonyi Ernő képviselőtársunk bejelentette, hogy kilép a Jobbik országgyűlési csoportjából és a jövőben független képviselőként kívánja folytatni munkáját.

A Jobbik megalakulása óta kemény küzdelmet vív Magyarországon a nemzeti önrendelkezésért és a társadalmi felemelkedésért. Ez a küzdelem az eltelt időben egyre aktuálisabbá és egyre nehezebbé vált. Az országot érintő valódi stratégiai kérdések – államadósság, magyar-cigány együttélés, nemzetközi függés, gyarmatosítás, a magyar föld kérdése stb. – tabuinak megtörése miatt komoly hazai és külföldi érdekeket sértettünk, így elképesztő erő összpontosul a Jobbik megfojtására. A hatalmas, embert próbáló harcban vannak veszteségek, árulások, dezertálások. Rozgonyi Ernő esetében arról van szó, hogy egy idős ember elfáradt, nem bírta tovább a pártra és ezáltal rá is nehezedő nyomást. Döntése meglepetésként ért mindnyájunkat, együttműködési készséget egyáltalán nem mutatott, a mai frakcióülésen nem jelent meg, külön kérésemre sem kívánta képviselőtársainak szemébe nézve indokolni döntését.

A Jobbik Országos Elnöksége egyhangú döntésével egyúttal felszólítja Rozgonyi Ernőt a mandátuma visszaadására, hiszen esküjében azt vállalta, ha a nemzet ügyét már nem tudja velünk együtt szolgálni tovább, akkor mandátumát visszaadja annak a közösségnek, amelynek azt köszönheti, vagyis a Jobbiknak.

Az elmúlt napok és az elmúlt hét eseményeinek kapcsán az országos vezetőséggel és frakcióval egyetértésben kijelentem, hogy nem fogunk semmilyen formában módosítani a Jobbik politikáján. Sem extrém, sem megalkuvó irányba nem térünk el, akármennyire is igyekeznek ezen tévutakra vezetni bennünket. A Jobbik 2003-as Alapító Nyilatkozatában és 2010-es választási programjában lefektette, hogy kik vagyunk és mit akarunk. Ez az elkötelezettség fogja meghatározni tevékenységünket, ahogy eddig, úgy a jövőben is.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…