2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • „Egy jó szó, egy jó kép, egy jótett…”

„Egy jó szó, egy jó kép, egy jótett…”

A Magyar Posta Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adventi akciót jelentett be a sajtó képviselőinek a mai napon. A szeretet, a megújulás és szolidaritás jegyében, a Magyar Postának az erre az alkalomra készített ünnepi képeslapok eladásából származó teljes bevétele az Ökumenikus Segélyszervezet számlájára kerül. A helyszínen megvásárolt minden egyes képeslap 250 Ft-tal támogatja a Segélyszervezetet. A sajtóeseményre a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. által szervezett Budapesti Karácsonyi Vásáron került sor.

Az adventi akción Horváth Gergely Domonkos, a Magyar Posta Zrt. elnöke mutatta be a Társaság idei karácsonyi bélyegét. A bélyegen Udvardi Erzsébet Kossuth-díjas festőművész Angyalos Madonna című festménye látható.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója tájékoztatást adott a Segélyszervezet országos adventi adománygyűjtéséről.

A sajtóesemény végén Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Vitézy Zsófia, a vásárt szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Horváth Gergely Domonkos, a Magyar Posta Zrt. elnöke feladtak egy – egy, a Segélyszervezetet támogató képeslapot.

A Magyar Posta Zrt., mint az egyik legjelentősebb nemzeti vállalat számára nem lehet közömbös társadalmi környezete. Az Ökumenikus Segélyszervezettel közös akció nem csupán pénzügyi segítségnyújtást jelent, hanem azoknak a személyes, megbízható, hatékony és innovatív megoldásoknak a támogatását is, melyeket a Segélyszervezet képvisel az országban és a világban.

Ahogy Lehel László, a Segélyszervezet vezetője fogalmazott: „Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 17. alkalommal indítja el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, melynek jelképe, a tört mézeskalácsszív és a „szeretet.éhség.”  mottó mára évente több tízezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Nagy örömünkre szolgál,  hogy idén a Magyar Posta is csatlakozott a maga eszközeivel az Ökumenikus Segélyszervezet adventi felhívásához. Bízunk benne, hogy ez az ünnepi együttműködés folytatódni fog a hétköznapokban is, a partnerség és a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Hiszen ez, az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a Segélyszervezet akkor is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajba jutottakat, mikor az egyszerű hétköznapokban karácsony fényei már oly távolinak tűnnek. „Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek!” – ez a sokszínű tevékenységünket kifejező jelmondat magában foglalja egész munkánkat átható törekvésünket is: a nélkülözők nehézségeinek enyhítése mellett sorsfordító esélyt, kitörési pontot szeretnénk nyújtani a szegénységből, többek között a nélkülöző családoknak, a fedélnélkülieknek, a nehéz sorsú gyerekeknek, de például a természeti csapások károsultjainak és a hátrányos helyzetű munkanélkülieknek is.”

Idén először vesz részt a Magyar Posta Zrt. az 1999 óta minden évben megrendezésre kerülő Karácsonyi Vásáron. A Vörösmarty téren a hagyományos kézműves termékeket és téli finomságokat kínáló faházak mellett a posta századfordulós karácsonyi hangulatú pavilonban várja ügyfeleit. Hagyományos postai szolgáltatásokat kínál, ráadásul a helyszínen feladott csomagokra 10 % kedvezményt biztosít külföldi, és 20 %-ot belföldi kézbesítés esetén a szokásos tarifáiból. Emellett nagy választékban kínál karácsonyi és egyéb bélyeg különlegességeket a filatélia szerelmeseinek. Ünnep lévén a posta az ügyfeleinek az ajándékozásban is segíteni kíván! Idén először lehet a kihelyezett postán válogatott hungarikum termékeket beszerezni, és ha a próbálkozás pozitív fogadtatásra talál, akkor a jövőben 30 postahely kínálata gyarapszik a kiemelkedő minőségű, kifejezetten magyar termékekkel.

A Budapesti Karácsonyi Vásárra készült bélyegző kerül minden képeslapra, amely a  Segélyszervezetet támogatja és a helyszínen kerül feladásra.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…