2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

SKIDCAR – „Csúszós pályán” versenyeznek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, az idén újra meghirdette a „Gépjárművezetők közlekedésbiztonsági vetélkedőjét csúszós pályán”.
A vetélkedő időpontja: 2012. november 24. (szombat) 09.00 óra

Helye: B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzőbázisa

(Miskolc Szentpéteri kapu, a volt Stromfeld laktanya mellett)

Résztvevők: a boon.hu  felhívásra elsőként jelentkezett 20 fő.

Médiaháttér: A verseny díszvendégei Kazár Miklós (2012-es magyar rally bajnok) és Balogh János (miskolci rallyversenyző).

A verseny részletei:

általános tájékoztató a téli vezetés veszélyforrásairól, illetve azok elkerüléséről
KRESZ tesztlap kitöltése
ügyességi versenyfeladatokat teljesítése
a „SKIDCAR” (csúszós út szimulátor) speciális gépjármű  kipróbálására

Információs háttér:

A program fő célkitűzése tovább fejleszteni a helyes közlekedési kultúrát, valamint a megszerzett tudást és tapasztalatot a részt vevők hasznosítani tudják a mindennapok során, amely a preventív munka hatékonyságának további javítását szolgálja. A versenyzők részére az ügyességi pálya teljesítése kihívásnak minősül majd, hiszen a feladat teljesítése a téli vezetési körülmények közepette történik. A szervezők igyekeznek „biztosítani” a ködöt, a rossz látási viszonyokat és a csúszós útburkolatot. Teszik ezt azért is, hogy a járművezetőknek lehetőségük lehessen a tanulásra, a gyakorlásra.

A személyi sérüléssel járó, valamint az anyagi káros közúti közlekedési balesetek száma jelentősen megemelkedik az őszi és téli időszakban, a csúszós, jeges, latyakos út- és rossz látási viszonyok mellett.

Tapasztalataink szerint a gépjárművezetők nagy része nem rendelkezik megfelelő gyakorlattal és rutinnal a biztonságos manőverezéshez vészhelyzetben. A legtöbb esetben a gépjárművezetők megijednek, bepánikolnak, pedig egyszerű technikai fogások segítségével a sofőr ura maradhat járművének.

B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…