2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tovább romlik a közbiztonság Borsodban, a Jobbik lakossági önszerveződésre buzdít

Borsod-Abaúj-Zemplénben a közbiztonság romlását már a statisztikák sem képesek elrejteni, a valóság azonban ennél is rosszabb. „Nincs mire várni, meg kell alakítani a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület borsodi egységeit” – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke Miskolcon.
Jakab Péter pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a KSH adatai szerint 2012 első félévében tovább romlottak Borsod közbiztonsági mutatói: egy év alatt 8.5 százalékkal nőtt a regisztrált bűncselekmények száma, ezen belül a személy ellen elkövetett bűncselekményeké 10, a közrend elleni bűncselekményeké 47 százalékkal emelkedett. Az alelnök szerint az adatok mutatják, hiába büszkélkedik Pintér Sándor azzal, hogy több rendőr szolgál Borsodban, és hiába fizet a „mélyszegény” miskolci önkormányzat 65 millió forintos „védelmi pénzt” az államnak azért, hogy több járőr sétáljon az utcákon, az egyenruhások munkája a jelenlegi bűnpártoló jogi, politikai környezetben eleve kudarcra van ítélve.

Jakab Péter szerint az állam nem védi meg polgárait, így Borsodban sem marad más megoldás, mint a lakosság önszerveződése. Kiemelte, Miskolcon ezt a folyamatot a jövőben önkormányzati képviselőként fogja segíteni, összhangban a város közbiztonsági és bűnmegelőzési stratégiájával. A dokumentum ugyanis arra ösztönzi a város képviselőit, hogy polgárőr csoportok létrehozásával javítsák az egyes városrészek közbiztonságát.

„Konstruktív ellenzékként szeretnék a stratégia elvárásainak megfelelni, ezért úgy döntöttem, kezdeményezem a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci egységének felállítását, melynek eredményeként két héten belül tettrekész hazafiak fogják segíteni azokat, akiket az állam magára hagyott a bűnözőkkel szemben.” – jelentette be Jakab Péter hozzátéve, a Jobbik borsodi alelnökeként megyeszerte ugyanerre biztatja az élni akaró vidéket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek