2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Karácsonyi díszeket lopott a tolvaj: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Karácsonyi díszeket lopott a tolvaj: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. november 20-án is több esetben történt rendőri intézkedés.


Figyelem: gyalogosok! – Gyalogosok: Figyelem!

Az elmúlt 24 órában megyénk útjain három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és kilenc anyagi káros ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja annak a közlekedési balesetnek a pontos körülményeit, ami kedd délelőtt történt a városban. Egy tehergépkocsi sofőrje figyelmetlenül tolatott, amikor is elsodort egy a jármű mögött éppen elhaladó gyalogost. A férfi könnyebb sérüléseket szenvedett a baleset következtében.

Gyalogost sodort el az az egyelőre ismeretlen autós is, aki Sárospatak belterületén, egy gyalogátkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget. A baleset után a sofőr nem állt meg és nem adta meg a tőle elvárható segítséget a sérültnek. A nő az eset után hazament, de ott rosszul lett, így az orvosi ellátása során derült ki, hogy fejsérülései keletkeztek. Az ügyben Sárospataki Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása miatt indított büntető eljárást.

A harmadik közlekedési baleset a délelőtti órákban, ködös időben történt.  Egy előzési manőver miatt három autó ütközött össze a 37-es számú főúton az újharangodi elágazástól mintegy 200 méterre. A balesetben két gyermek könnyebben megsérült, az anyagi kár pedig jelentősnek mondható. Az ütközést látva egy szintén Miskolc felé tartó autó vezetője megállt mögöttük, majd ebbe a járműbe belehajtott egy másik személygépkocsi. Így összesen a szinte egy időben történt két közlekedési balesetben öt autó volt érintett. A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja az esetek pontos körülményeit. Az ügy kapcsán többek között elmondható, hogy az egy és három éves gyermekek nem használták a gyermekbiztonsági rendszert!

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a megszokásból való vezetés a megváltozott időjárási viszonyoknál nem jó megoldás! Esőben, ködben jobban csúsznak a kerekek, megnő a féktávolság és a megcsúszás veszélye fenyeget. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban és tartsák szem előtt: Mindenkit haza várnak!  A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!

Közérdekű üzem megzavarása

A rendőrség közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt indított eljárást egy 55 éves miskolci férfival szemben. A teherautó sofőrje ugyanis nem bizonyosodott meg arról, hogy a billenthető rakfelület lezárt állapotban van-e. Így a jármű haladás közben a nyitva hagyott platójával Miskolcon a Bogáncs utcai vasúti átjáróban a kora délutáni órákban leszakította erősáramú felsővezetéket. Az anyagi kár elérheti a húsz millió forintot, mivel a vasúti közlekedés délután háromtól csaknem éjfélig szünetelt az érintett vonalszakaszon.

A Miskolci Rendőrkapitányság tiltott kéjelgés miatt vett szabálysértési őrizetbe két nőt. A szexuális szolgáltatásokat kínáló nőket az Üteg, illetve a Baross Gábor utcákon érték tetten a rendőrök.

A Miskolci Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben indított lopás miatt eljárást. Az elkövető egy miskolci ház tárolójából tulajdonított el műfenyőt, karácsonyi díszeket.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek