2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lőszergyűjtő fémkereső

Természetvédelmi őrök bejelentése alapján lőszerrel való visszaélés miatt indított büntetőeljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egy bodroghalmi férfival szemben, aki egy régészeti lelőhely közelében fémkeresővel gyűjtött régi lőszereket. A férfinál megtartott házkutatás során további lőszerek és lőszerelemek kerültek elő.

Sátoraljaújhely határában, a Long-erdő Természetvédelmi Területen 2012. november 16-án az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a terület ellenőrzés során tetten ért egy személyt, aki fémkeresővel végzett „műszeres felderítést” egy régészeti lelőhely közelében. A régészeti lelőhelyek védelme a természetvédelmi őrök feladatai közé tartozik, ezért intézkedés alá vonták a férfit. Ennek során egy fémtárgy és néhány lőszerhüvely mellett előkerült négy darab korrodált éles lőszer is, ezért a természetvédelmi őrök további intézkedés végett értesítették a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságot.

A 33 éves bodroghalmi férfinál megtartott házkutatás során a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság nyomozói 12 darab, II. Világháború korabeli, erősen korrodált gépkarabély lőszert és további, közel száz darab lőszerelemet, valamint egy sport „startpisztolyt” találtak és foglaltak le.

A korabeli lőszereket és lőszerelemeket engedély hiányában tartó „hobbi-gyűjtögető” ügyét a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértő bevonásával vizsgálja és gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek