2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. november 16-án is több esetben történt rendőri intézkedés.
Közlekedésrendészeti helyzetkép
Megyénk útjain az elmúlt nap két könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Péntek délben Miskolcon az Örös – Kabar utcák kereszteződésében egy 30 éves edelényi férfi személygépjárművével a kihelyezett „elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, nem biztosított elhaladási elsőbbséget, a neki jobbról, védett úton érkező másik személygépkocsi részére. Az ütközés során a vétlen jármű vezetője nyolc napon belül gyógyuló könnyebb, fejsérülést szenvedett. A baleset körülményeit az illetékes Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Péntek este tíz óra körüli időben Ózdon a Csépányi úton egy 21 éves arlói fiatalember személygépkocsijával a Vasvár út irányába történő haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, járművével megcsúszott majd az úttest melletti vízelvezető ároknak ütközött. A baleset következtében a jármű vezetője és az autóban utazó másik két személy nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett. A baleset bekövetkezésének körülményeit az illetékes Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szabálysértési őrizetbe vételek, családon belüli erőszak miatti intézkedések

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában hét főt vettek szabálysértési őrizetbe. A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egy tiltott kéjelgőt és három bolti szarkát, tiszaújvárosi kollégáik egy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedőt, valamint egy kerékpártolvajt, míg a szerencsi rendőrök egy garázda ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást az Ózdi és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy-egy esetben.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek