2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Tisztességtelen szándék! – A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság felhívása!

Tisztességtelen szándék! – A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság felhívása!

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság minden évben kiemelt feladatának tekinti a lakosság sérelmére elkövetett bűncselekmények, szabálysértések megelőzését, megakadályozását. Az év végi ünnepek közeledtével megjelentek olyan személyek, csoportok, akik adománygyűjtés címén keresik fel a város lakóit.
Általában beteg gyerekekről mutatnak fényképeket és elmondják, hogy mindenféle engedéllyel rendelkeznek az adománygyűjtő tevékenységhez. Sokszor rendőrségi engedélyt is említenek.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság sem szervezetnek, sem magánszemélynek nem állít ki ilyen engedélyt!

A tisztességtelen szándékot senkiről nem feltételezve ezeket az idegen embereket ne engedjék be a lakásba, ne hagyják őket felügyelet nélkül!
Előfordul, hogy az állampolgárok jóhiszeműségét kihasználva a lakásba bejutnak, azt feltérképezik esetlegesen a lakók figyelmét elterelik és egy óvatlan pillanatban értékeket tulajdonítanak el a lakásból, amit majd csak jóval később észlel a sértett.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kéri a lakosságot, amennyiben olyan adománygyűjtővel találkozik, aki be szeretne jutni a lakásba, esetleg rendőrségi igazolást is mutat, haladéktalanul értesítse a Rendőrkapitányság 06-49/544-290-es számon vagy a 107, vagy 112-es segélykérő számon.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek