2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Poézis. Lossonczy Tamás kiállítása

Szeretettel meghívjuk Lossonczy Tamás kiállításának megnyitójára 2012. november 21-én, szerdán 18 órára a MissionArt Galériába (1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.). A kiállítást megnyitóján Pál Édával, a művész özvegyével beszélgetnek Jurecskó László és Kishonthy Zsolt, galériavezetők.

A tárlat Poézis címmel Lossonczy Tamás gazdag életművének egy szeletét mutatja be. A kiállításon láthatunk festményeket és grafikákat a 40-es évek második felének – az Európai Iskolához köthető – szürrealista, a 60-as évek geometrikus, és a 70-es, 80-as évek lírai absztrakt stílusából. A galéria a 2010-ben rendezett nagysikerű kiállítás folytatásaként mutatja be a mintegy félszáz alkotást felvonultató tárlatot, amely válogatásakor törekedtünk az életigenlő művész látványos, színgazdag, jó hangulatú, poétikus műveit előnybe részesíteni.

Az alkotások egy része rajz vagy akvarell, így kívánunk kedvezni a grafikagyűjtőknek, a festmények árának megállapításakor figyelembe vettük a műtárgypiac jelenlegi helyzetét.

A kiállítás november 22 – december 1. között látogatható.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…