2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Palócleves

Palócleves

Palócleves Hozzávalók:

75 dkg hús /lehet sertés és marha is/
75 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl

2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem

ecet

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztom a finomra vágott vöröshagymát. Utána add hozzáadom a kockákra vágott húst, fűszerezem piros paprikával sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, öntök alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt majdnem  puhára párolom. Ha ez megvan, felöntöm vízzel, és beleteszem a kicsire kockázott krumplit és a feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejfölből habarást készítek,s ha már minden puha, ezzel besűrítem a levest. Végül  megszórom finomra vágott petrezselyemmel, és egy kis ecettel besavanyítom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…