2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Táskázókat akasztott le a szabadidős rendőr Miskolcon

Miskolcon az Újgyőri Főtéren egy szabadnapos rendőr felfigyelt két fiatalember gyanús mozgására, akik, mint később kiderült „táskázni” szerettek volna. A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének parancsnoka szabadidejében arra lett figyelmes az Újgyőri Főtéren, hogy ketten idősebb asszonyok mozgását követik. A feltűnő viselkedés láttán az őrsparancsnok értesítette kollégáit, akik idő előtt elfogták a fiatalokat. A gyanúsítottak kihallgatásuk során többek között elmondták, hogy az időseket azért szemlézték, hogy kit tudnának könnyebben meglopni. A tervük ugyanis az volt, hogy a 17 éves fiú leszólítja a nyugdíjast, akitől pénzt kér és eközben 22 éves társa kitépi a sértett kezéből a táskáját.

A Miskolci Rendőrkapitányság a felnőtt korú férfival szemben bűncselekmény elkövetésére vagy züllött életmód folytatására rábírással elkövetett fiatalkorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Az ügy érdekessége még, hogy a kihallgatások során egy másik lopási ügyre is fény derült egy lopásra, amit az Újgyőri Főtéren lévő nagyáruházban követtek el, méghozzá a fiatalkorú testvére. Egy nő táskáját emelte el a benne lévő készpénzzel is iratokkal együtt. Mint utóbb kiderült a tolvaj egy egészségügyi dolgozó teljes havi fizetését tulajdonította el.

Az ügyekkel kapcsolatban még további nyomozati cselekmények várhatóak.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek