2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kirakatban a miskolci üvegtörők

Archaikus módszerekkel próbált pénzhez jutni az a két miskolci tolvaj, akiket a rendőrök rövid idő alatt elfogtak. Az elkövetők egyszerűen követ dobtak az üzletek kirakatába. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást két miskolci férfival szemben. A nyomozás adatai alapján a 23 éves elkövető 34 éves társával 2012. november 10-én a késő esti órákban az egyik miskolci festékbolt utcafront felőli külső kirakatüvegét betörték egy kővel, majd elmenekültek a helyszínről. Kisvártatva újra visszatértek a tetthelyre, akkor már a belső portált is berepesztették, így hozzáfértek a kasszához, amiből több mint százezer forint készpénzt vittek el.

A zsákmány öröme azonban újabb bűncselekmény elkövetésére sarkallta a két üvegtörőt, ezért még éjfél előtt az előző helyszín közelében a már bevált módszerrel be akarták törni egy autós bolt kirakatát is, de megzavarták őket. A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei rövid idő alatt elfogták a gyanúsítottakat, akiket a rendőrség bűnügyi őrizetbe vett. A hatóság egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére. Többek között azon indokok alapján, hogy a fiatalabb delikvens korábban elkövetett betöréses lopásokkal is gyanúsítható.

Ahogy arról korábban már számot adtunk, a rendőrség eljárást folytat a miskolci férfival szemben, aki összesen huszonegy alkalommal tört be üzletekbe, boltokba, rendelőkbe, virágboltokba, irodákba. Az előzetes letartóztatás előterjesztésének akkor nem álltak fenn a törvényi feltételei, így a gyanúsított szabadlábon védekezhetett. A 23 éves miskolci tolvaj ezt sajátságosan értelmezte, hiszen újabb bűncselekményt követett el az ellene folyó büntető eljárás alatt.

Emlékeztető: (részlet a 2012.11.09-én kiadott közleményünkből)

„A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást ismeretlen elkövetővel szemben. Az adatok alapján a tettes betört egy miskolci virágüzletbe és onnan különböző értékeket vitt el. A nyomozás eredményeként a rendőrség őrizetbe vett egy 23 éves miskolci férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a lopás elkövetésével. A rendőri munka eredményeként a tettes még további 20 hasonló jellegű bűncselekmény elkövetését ismerte be, amikor is irodákba, rendelőkbe, boltokba, üzletekbe hatolt be és onnan elvitt mindent, ami könnyen és gyorsan mozdítható volt”.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek