2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Valótlanságok is megjelentek Lenhardt Balázs kilépése kapcsán

A kettőnk közötti bizalmi viszony már 2011-ben elkezdett megromlani a képviselői munkájával kapcsolatos eltérő felfogásunk miatt. Innentől kezdve többször tettem kísérletet a rendezésre, de nem sikerült megoldást találnunk.

Balázs egyre inkább önálló pályára kezdett lépni, amely során többször ment szembe, vagy tért el a párt és a frakció által képviselt állásponttól lényeges ügyekben, előzetes egyeztetés nélkül. Ilyen eset volt például legutóbb a választási regisztráció bevezetésére lehetőséget kínáló fideszes Alaptörvény-módosítás, amely ráadásul név szerinti szavazás keretében történt. Balázs ebben a súlyos kérdésben jobbikos képviselőként saját szavazatával a Fidesz-kormány hatalomkoncentrációs törekvéseit támogatta, nem pedig a saját, ellenzéki pártjának az álláspontját. Hangsúlyozni szeretném: a Jobbikon belül bárki számára adott a lehetőség a lelkiismerete szerinti szavazásra, nemzeti radikális pártként azonban nem asszisztálhatunk az Orbán-kormány hatalmának bebetonozásához.

A múlt héten Lenhardt Balázs jelezte, hogy Szegedi Csanád ellen szeretne feljelentést tenni, mert Brüsszelből bizonyos információkat kapott, amelyek visszaélésekről szóltak. A frakcióülésen megvitattuk a kérdést, amely után arra kértem Balázst, hogy az e heti elnökségi ülésre jöjjön el, és ismertesse a terveit. Ő azonban úgy döntött, hogy egyeztetés nélkül is megteszi a feljelentést. A szóbeli kérésem után írásban is jeleztem számára, hogy egy ilyen súlyú ügyben az elnökséggel és a frakcióval való egyeztetés nélkül, bizonytalan információkkal ne kezdjen bele a jogi lépések megtételébe, azzal várja meg a mostani hetet. Ez sem volt elég, a feljelentést megtette, és arról a sajtóosztályunk megkerülésével sajtótájékoztatót is szervezett.

A tegnapi frakcióülésen közöltem, hogy mivel a Jobbik elnökének és frakcióvezetőjének szóbeli és írásbeli felszólítását, valamint a frakció egyöntetű véleményét figyelmen kívül hagyva, egyeztetés nélkül kezdett bele akciójába, ezért bennem az iránta való bizalom végleg megszűnt. A Jobbik csapatát csak akkor tudom sikerre vezetni, ha a fegyelmezettség és az egymásba vetett hit érvényesül a sorainkban. Mivel ő a fegyelmezettségnek sokadszorra sem tudott eleget tenni, bizonyította, hogy nem tud csapatjátékosként velünk küzdeni, ezért megkértem, lépjen ki a képviselőcsoportunkból, amely kérésnek a frakcióülés végén eleget tett, miután meghallgatta a frakciótagokat, akik közül senki nem foglalt állást maradása mellett.

A Szegedi Csanád elleni feljelentés másik jegyzője Kulcsár Gergely volt, aki azonban nem tudott az egyeztetés elmaradásáról, így ő teljesen vétlen az ügyben. Sem nekem, sem a frakciónak nem a feljelentés ténye, nem Szegedi Csanád „saulfordulásának” elítélése a problémánk, hanem az elnöki kérést és a frakció akaratát figyelmen kívül hagyó elintézési mód.

Bízom benne, hogy Lenhardt Balázs független képviselőként is kitart esküje mellett, tevékenységét a korábban távozott személyekkel ellentétben nem korábbi pártja és frakciója támadása, hanem a nemzetért végzett áldozatos munkája jellemzi majd.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…