2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik elutasítja Draskovics Tibor lezajlott privatizációról alkotott tündérmeséit

A Malév–Budapest Airport privatizációját felülvizsgáló országgyűlési bizottság tegnapi ülésén Draskovics Tibor volt MSZP-s pénzügyminiszter rendkívül sikeresnek és szükségesnek nevezte a lezajlott privatizációt. Véleménye szerint ennek köszönhető, hogy jelentős mértékben csökkentették a privatizáló kormányok az államadósságot. Nem tudjuk, hogy Draskovics miniszter úr melyik országban él, hol tapasztalta a privatizáció áldásos hatásait. Nem nagyon lehet olyan céget, ágazatot találni, mely állami kézből külföldi magántulajdonba kerülve piaci alapon, nyereségesen, az ország és a tulajdonos megelégedésére működne. Ellenben a magyar pénzek külföldre szivattyúzását vagy a cég, teljes ágazat tönkretételét több esetben is megfigyelhetjük. A Jobbik azt látja, hogy a stratégiai ágazatok, cégek külföldi kézbe adása oly mértékben károsan, csak az aznapi előnyöket szem előtt tartva, és ezzel a hosszú távú jövőt feláldozva zajlott, amelynek elkerülhetetlen következménye az ország mai gazdasági helyzete, és az államadósság mára fojtogató, visszafizethetetlen szintje.

A légügyi ágazat feldarabolása, és cégenkénti privatizációjából származó bevétel aprópénz volt az államadósság mértékéhez képest. Ellenben mára tízezrek megélhetését lehetetlenítette el, nem csak közvetlenül, hanem nemzetgazdasági és társadalmi áttételes hatása révén is, például a turizmus-vendéglátásban.

Az ehhez hasonló, országot lerabló vagy legtöbbször piacvásárlási szándékú külföldiek részére történő cég- és ágazatértékesítések eredménye a mai munkanélküliség, kilátástalanság, a magyar gazdaság szánalmas helyzete. A fenyegető gazdasági összeomlást pedig újabb és újabb hitelek felvételével próbálják az egymást követő kormányok elkerülni, ám ezzel csak odázzák az egyre nagyobb lavinát.

A Jobbik a tegnapi bizottsági ülésen sem kapott választ arra a kérdésre, hogy a repülőtér és a Malév ilyen, egyértelműen negatív hatású, az állam és az ország számára előnytelen privatizációjába miért ment bele az akkori MSZP-s kormány, és mindez kinek a felelőssége? A Jobbik továbbra is a privatizáció részletes, kizárólag az ország érdekeit szempontnak tekintő felülvizsgálatát követeli, nem csak politikai, hanem büntetőjogi felelősség megállapításával együtt!

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…