2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

„Dobj egy macit” idén is

A korábbi évektől eltérően idén a mérkőzést követően repülhetnek a plüssfigurák

Idehaza is egyre népszerűbb az Észak-Amerikából származó kezdeményezés, a „Dobj egy macit!” program. Ilyenkor előre kiválasztott mérkőzéseken jótékonysági célból plüssmacikat gyűjtenek a szervezők a rászorulók részére – a Magyar Jégkorong Szövetség pedig évek óta megszervezi egy-egy válogatott találkozó során a honi „macireptetést”.
A szokások szerint általában a találkozó első hazai gólját követően dobják a jégre a szurkolók a magukkal hozott plüssállatokat (javarészt macikat, de a 2011-es budapesti világbajnokságon repült például ember nagyságú zsiráf is). 2009-ben 4352, 2010-ben 4451, 2011-ben pedig 6870 plüssállat gyűlt össze a magyar válogatott aktuális mérkőzésén. A tavalyi vb magyar-spanyol találkozója után a plüssállatokat több mint tizenöt gyermekkórház, gyermekotthon és óvoda kapta határon innen és túl az Orient21 Futárszolgálat segítségével.

A Magyar Jégkorong Szövetség az idén is jótékonysági akciót hirdet, ezúttal az Olimpiai Selejtező Torna november 10-i, Horvátország elleni mérkőzésére kéri a szurkolókat, hogy hozzanak magukkal egy macit. Fontos változás azonban a korábbiakhoz képest, hogy a nemzetközi szövetség nem járult hozzá, hogy a mérkőzés alatt repüljenek a macik, kutyák, nyulak, ezért ezúttal a magyar-horvát találkozó végső dudaszóját követően dobhatják a jégre a szurkolók a magukkal hozott, jótékony célokra szánt plüssfigurákat a szurkolók. Éppen ezért kéri a szervezet a válogatott minden szimpatizánsát, hogy még csak „reflexből” se az első magyar gólt követően lendítse meg a macikat, mert ez esetben súlyos büntetésre számíthatna az MJSZ.

A macidobálás világrekordját egyébként Kanadában tartják, 2007-ben 26919 plüssmaci repült be a jégre a Calgary Hitmen – Prince George Cougars találkozón, amikor Ian Duval betalált a vendégek kapujába. Ez a csúcs valószínűleg nem most fog megdőlni, de az elérhető célnak tűnik, hogy a 2011-es vb 6870-es számát felülmúlják a jótékonykodók.

Aki azonban nem tud az eseményre macit hozni, vagy esetleg csak otthonról szorít a csapatnak, az is bekapcsolódhat az akcióba – a Kupondiszkont.hu jóvoltából a cég oldalán maci helyett adományként kétszáz forint értékű kuponokat is lehet virtuálisan vásárolni, és az így befolyt összeg teljes egészében a Heim Pál Gyermekkorházhoz kerül!
Mert adni jó. Meg persze dobni is…

Forrás: MJSZ

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…