2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Gépjárművezetők közlekedésbiztonsági vetélkedője csúszós pályán

Gépjárművezetők közlekedésbiztonsági vetélkedője csúszós pályán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő Megyei Balesetmegelőzési Bizottság meghirdeti „Gépjárművezetők közlekedésbiztonsági vetélkedőjét csúszós pályán”. Ezen a programon a szakemberek lehetőséget adnak arra, hogy az autósok megtanulhassák, majd ezt követően ki is próbálhassák téli vezetési tudásukat.

A vetélkedő időpontja: 2012. november 24. (szombat) 09. 00 órától

Helye: B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzőbázisa (Miskolc Szentpéteri kapu, a volt Stromfeld laktanya mellett)

A boon.hu internetes portálon is meghirdetett versenyfelhívásra az ott jelentkező első 15 fő részvételi szándékát tudjuk elfogadni.

A versenyen részt vehet minden gépjárművezető, aki rendelkezik érvényes, legalább „B” kategóriás járművezetői engedéllyel.

Program:

•          az első részben a résztvevők általános tájékoztatót kapnak a téli vezetésről és a veszélyforrások elkerüléséről;

•          KRESZ tesztlap kitöltése;

•          ezt követően minden versenyző  teljesíti az ügyességi versenyfeladatokat;

•          a résztvevők lehetőséget kapnak – ha az időjárási viszonyok megengedik – a „SKIDCAR” (csúszós út szimulátor) speciális gépjármű  kipróbálására is.

A díjazás egyéni összetett kategóriában történik az I-III. helyezett részére, valamint különdíjban részesül a legjobb elméleti és ügyességi eredményt elérő versenyző.

A program fő célkitűzése – többek között – tovább fejleszteni a helyes közlekedési kultúrát, valamint a megszerzett tudást és tapasztalatot a részt vevők hasznosítani tudják a mindennapok során, amely a preventív munka hatékonyságának további javítását szolgálja. A versenyzők részére igyekszünk biztosítani a ködöt, a rossz látási viszonyokat és a csúszós útburkolatot, így az ügyességi pálya teljesítése – reményeink szerint – a téli vezetési körülmények közepette történik.

Információs háttér:

A balesetek száma jelentősen megemelkedik az őszi és téli időszakban, a csúszós, jeges, latyakos út- és rossz látási viszonyok mellett. A tapasztalatok szerint a gépjárművezetők nagy része nem rendelkezik megfelelő gyakorlattal és rutinnal a biztonságos manőverezéshez vészhelyzetben. A legtöbb esetben a gépjárművezetők megijednek, „bepánikolnak”, pedig egyszerű gépjármű-vezetési fogások segítségével a sofőr ura maradhat gépjárművének.

Ezért kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy aki teheti, próbálja ki a téli tanpályás vezetési gyakorlást, amely nagyon sok új ismeretet nyújthat. Utána éles helyzetben is tudni fogják, mit kell tenni, ha a jármű megcsúszik, kifarol vagy kicsúszik az útról.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek