2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik: mulasztásos bűncselekmény a fészekrakók elmaradt kilakoltatása

A Jobbik nemcsak azokat a szocialista politikusokat fogja felelősségre vonni, akik előidézték a fészekrakó problémát, de azokat a fideszeseket is, akik a kétharmad ellenére sem szabadítják meg a miskolciakat a renitensektől, mondta Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta, a napokban az egyik avasi társasház lakói arról tájékoztatták, hogy 10 emeletes lépcsőházukban elromlott a lift, s a fészekrakók által felhalmozott tartozás miatt nem tudják vállalni a 400 ezer forintos javítási költséget. A jobbikos képviselő jelzés értékűnek tartja, hogy két évvel a „fülkeforradalom” után a fészekrakók még mindig zavartalanul halmozhatják fel a közüzemi tartozásokat, dobhatják a szemetesbe a kifizetetlen számlákat.

Az ominózus lépcsőházban van olyan „fészekrakós” lakás is – tette hozzá -, melynek értéke 4 millió forint, de a szolgáltatók már 14 milliós tartozást terheltek rá. „Minden egyes nappal, amit a fészekrakók az ingatlanban töltenek, tovább nő a városi cégek behajthatatlan kintlévősége, s ezáltal az adófizetők vesztesége” – hangsúlyozta Jakab Péter, aki szerint a Fidesz azért kapott a választóktól kétharmadot az Avason és Diósgyőrben, hogy a fészekrakó probléma megoldásának útjában álló jogi akadályokat a lehető leggyorsabban elhárítsák. Mégsem történik semmi. Ez Jakab Péter szerint mulasztásos bűncselekmény, amely milliós károkat okoz a tisztességesen fizetőknek.

„Szeretném jelezni, Jobbik kormányzás esetén ezekért a károkért a Fidesz országgyűlési képviselői vagyonukkal fognak felelni. Addig is arra biztatom az Avas országgyűlési képviselőjét, Nagy Kálmánt, bánatpénz gyanánt fizesse meg mulasztásának árát, az ominózus lift javítási költségét.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…