2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Napos hetek a Madáchban

Bár még el sem ültek a Mary Poppins első lelkesedéshullámai – a tavaszi (!) előadásokra szóló jegyekért is kígyózó sor állt a jegypénztár ajtaja előtt –, a Madách Színház máris kezdi a felkészülést következő bemutatójára,  a teátrum egyik jelenlegi sikervígjátékát, a Furcsa párt jegyző Neil Simon A Napsugár-fiúk címet viselő komédiájára. A december 8-i premiert fokozott várakozás előzi meg, hisz először lép együtt színpadra két kiemelkedő színművész, Benedek Miklós és Gálvölgyi János.

E párosítást a történet ráadásul még pikánsabbá varázsolja, hisz a darabbeli Napsugár-fiúk nem más, mint két idős, régen jó barátságban lévő, ám a történet kezdetére beszélő viszonyban sem álló, idősödő komikus színész, akiknek sokévnyi közös munka, majd évtizednyi csönd után újra együtt kell(ene) dolgozniuk. És bár vígjátékról beszélünk, Szirtes Tamás igazgató-rendező elmondása szerint a darab rendkívül mély emberi szálakat mozgat meg, amelyekből a vidámabb műfaj mellett akár dráma is születhetett volna.

Az előadás főszereplő-párosát korábban olyan, ma már legendás nevű művészek formálták meg, mint Feleki Kamill és Balázs Samu, valamint Haumann Péter és Garas Dezső. Előbbi esetben ráadásul éppen Szirtes Tamás volt a rendező, aki a sajtótájékoztatón mosolyogva emlékezett vissza arra, hogy a két, egyébként a saját színházának vezető művésze között szinte szóról szóra lejátszódott az előadás egyik momentuma, s komoly, majdhogynem diplomáciai munkát jelentett az akkori igazgatóval, Ádám Ottóval elérniük, hogy Feleki Kamill ki ne szálljon az egész előadásból. Reméljük, ezúttal az életben nem leszünk hasonlónak tanúi, s a két színész csak a színpadon fogja bökni egymás „csőrét” (és karját).

Kisebb-nagyobb szerepekben feltűnik még Nagy Sándor, Dobos Judit és Ladinek Judit is, a díszleteket Szlávik István, a jelmezeket Rományi Nóra tervezi. Az ő, Szirtes Tamással való közös munkájuk, valamint a szerző, Neil Simon neve, ha teljes garanciát nem is jelent, jelenthet a sikerre, alighanem jó előjeleket biztosít a decemberi bemutatóra.

Dicsuk Dániel
Fotó: Madách Színház

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…