2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 11-én is több esetben történt rendőri intézkedés.
Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság eljárást indított csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt egy 17, 15 és 18 éves miskolci fiatalember ellen, akik Miskolcon az Andrássy úton korábbi összekülönbözésük miatt kölcsönösen ütlegelték egymást.  A verekedés során ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Mindhárom garázdát a rendőrök előállították.

A Miskolci Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást egy 37 éves sajóbábonyi férfi ellen. Az elkövető bement az egyik helyi oktatási intézménybe, ahol az alkalmazottak és a gyermekek szeme láttára az igazgatói iroda ajtaját berúgta, kiabált, káromkodott, garázda módon viselkedett. Tettével megbotránkozást és riadalmat keltett. A garázda férfit a rendőrök előállították.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság eljárást indított közveszélyokozás bűntettének gyanúja miatt egy 28 éves mezőkövesdi lakos ellen, aki a helyi tájház és egy nádfedeles épület tetejét felgyújtotta. Az első esetben a tűzoltóknak, még a másik háznál a szomszédnak sikerült eloltani a tüzet, így az nem tudott átterjedni a szomszédos épületekre. A helyszínen a tűzvizsgáló megállapította, hogy mindkét esetben szándékos gyújtogatás történt, valamint annak következtében közveszélyhelyzet alakult ki. Személyi sérülés nem történt az anyagi kár, megállapítás alatt. Az elkövetőt a mezőkövesdi rendőrök őrizetbe vették.

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei – a korábban NAV munkatársaival végzett közös ellenőrzések folytatásaként – ismételten eredményesen léptek fel a hamis márka jelölésű áruk forgalmazása ellen az encsi piacon. Az akció során 11 főt, köztük 5 román állampolgárt a rendőrök előállítottak. Továbbá nagy mennyiségű ruhaneműt és lábbelit foglaltak le, melyek egy része ismert márkák hamisítványai voltak. Az eljárás alá vont személyekkel szemben a továbbiakban a Nemzeti Adó és Vámhivatal jár el.

Megyénk útjain három könnyebb személyi sérüléssel járó, illetve egy halálos közlekedési baleset történt. Ezen túlmenően 12 anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A 37-es számú főközlekedési úton péntek hajnalban, a tolcsvai elágazásnál egy mezőgazdasági gépeket szállító orosz felségjelzésű kamion eddig tisztázatlan okok miatt lehaladt az útról és egy fának ütközött. A baleset következtében a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek