2024. 07. 30. kedd

Judit, Xénia
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF

Megizzasztották a bajnokot

Kis híján az idei NBI/B-s pontvadászat legnagyobb szenzációját okozta a Phoenix kosárlabda csapata Salgótarjánban. A tavalyi bajnok ellen az esélytelennek kikiáltott vendégcsapat, fantasztikus teljesítményt nyújtva, csak a végjátékban bukott el.

Salgótarjáni KSE-Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK 75–71 (21-18, 18-14, 13-23, 23-16)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok Salgótarján: SURMANN P. 23/6, Kiss 2, Gorszkíj 14/6, Sebők T. 6, Godena 9. Csere: Surmann G. 6, Likár 5, Hartvich 5, Szabó Z. 3, Ughy 2. Edző: Dániel Tamás. Tiszaújváros: Kóthay 14, Lajsz 2, Pöstényi 7, MAGYAR 28/18, Tóth 11/3 Csere: Sebők B. 6, Réti I. 3, Réti A., Brugós.

A remélt könnyed hazai bemutatkozás helyett alaposan meg kellett izzadnia a keleti csoport talán egyik legerősebb csapatának a most alakuló tiszaújvárosi gárda ellen. Az első két játékrészben ugyan még folyamatosan egy-két ponttal vezetett a Tarján (félidő 39-32), de a harmadik negyedben egy 14-2-es sorozattal átvette a vezetést a Brunyánszky legénység, így az utolsó negyedet három pontos előnnyel kezdhette. 52-55. Az utolsó játékrészben is sokáig megmaradt az előny, csak két perccel a találkozó vége előtt szerezte meg ismét a vezetést a Salgótarján, ami megmaradt a találkozó végéig.

A fordulatos, küzdelmes találkozón megmutatta oroszlánkörmeit a fiatal tiszaújvárosi csapat. Ezt bizonyítja, hogy a mérkőzésen jelenlévő szakemberek a lefújást követően gratuláltak a kék-sárga legénység teljesítményéhez. Brunyánszky István edző: – Az NBI/B tavalyi bajnokát sikerült megszorítanunk, kis híján megvernünk. Hatalmas akarás és csapategység jellemezte végig a játékunkat. Éhesek vagyunk a sikerre, a keményen elvégzett munkának hamarosan meglesz a gyümölcse.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek