2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Veszélyben a katolikus óvoda?

2003-ban a Budavári Önkormányzat és Nagy Gábor Tamás polgármester az I. kerületi óvodák átszervezéséről és két óvoda megszüntetéséről határozott. Bezárta kapuit a Logodi utcai óvoda, s hasonló sorsra jutott volna – sokak szerint az értékes ingatlan tervezett eladási szándéka miatt – a Dísz téri is, ha nem veszi át a fenntartását és működtetését a Kolping Oktatási Szervezet.

2009 áprilisában közoktatási együttműködési megállapodást kötött egymással a Budavári Önkormányzat és a Dísz téri óvodát működtető Kolping. E szerint előbbi vállalja, hogy 2014. július 14-ig az óvodai ellátást igénybe vevő I. kerületi lakhellyel rendelkező gyermekek után a nevelési feladatok ellátásához gyermekenként 40 000 Ft támogatást biztosít.

Ezt követően 2012 elején levelet kapott az óvoda fenntartója, amiben Nagy Gábor Tamás polgármester arra kérte a Kolping Oktatási Szervezetet, hogy közös megegyezéssel módosítsák a fenti megállapodást, az önkormányzat ugyanis már nem kívánja tovább folyósítani a támogatást az I. kerületi gyermekek után.

Érdeklődésemre a júniusi testületi ülésen a polgármester jelezte, hogy maradhatna az eredeti megállapodás szerinti támogatás az óvodának, amennyiben megfelelő számú I. kerületi gyermek járna oda. Az óvoda 2012 júliusában a szülői munkaközösség számára kiállított névsora alapján megállapítható, hogy az önkormányzat által engedélyezett 80 főből 46 az I. kerületi, így az arány közel 58 %-os.

Ez alapján kérem Nagy Gábor Tamás polgármestert, hogy a testületi ülésen tett ígérete szerint folyósítsa továbbra is a közoktatási együttműködési megállapodásnak megfelelően a Kolping óvodának járó támogatást. Ezzel biztosítaná annak működését, azoknak a szülőknek pedig, akik gyermeküket vallásos nevelésben szeretnék részesíteni, továbbra is meghagyja a szabad óvodaválasztás lehetőségét.

Miseje Balázs, a Jobbik I. kerületi önkormányzati képviselője

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…