2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Regionális programokat készít az MSZP

Miskolcon tartotta ülését kedden az MSZP országos elnöksége. Utána nagygyűlés volt az ITC-ben. Ezernél is többen voltak.

Vitaanyagként elkészült az MSZP Kelet-Magyarország programja, amely az ország talán leghátrányosabb térségének felzárkóztatására, a gazdaságfejlesztésre, a munkahelyteremtésre, a társadalmi igazságosságra, a szociális aránytalanságok csökkentésére fókuszál egyebek mellett – mondta Mesterházy Attila Miskolcon, kedden.

A szocialista párt elnöke a zsúfolásig megtelt miskolci ITC-székházban több mint ezer ember előtt, a „Reményt mindenkinek!” című országos rendezvénysorozatának első állomásán ismertette a vitaanyagot.

Ezt megelőzően az MTI-nek azt mondta: ez az első olyan programja az MSZP-nek, amely az alulról építkezés elve alapján készült, helyi szakértők, civilszervezetek fogalmaztak meg a problémákat, és az arra adott válaszokat is.

Megfogalmazása szerint ez a program – amelyet szélesebb társadalmi vitára bocsátanak – a speciális problémákra speciális megoldásokat kíván adni, éppen ezért készítenek regionális programokat, a kelet-magyarországi után a budapestit, a nyugat-, és közép-magyarországit, a dél-dunántúlit, valamint a balatoni programot is.

A legfontosabb célnak a kelet-magyarországi térség megyéiben – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés – a munkahelyteremtést, a gazdaság növekedését emelte ki Mesterházy Attila, aki azt is elmondta: ugyancsak kiemelt helyen foglalkoznak az oktatással, az egészségüggyel, a közbiztonsággal, a szociális helyzettel is.

Lényegében „egy komplex megoldást dolgoztunk ki a gondokra, célunk a ma, a holnap és a közeljövő problémáinak orvoslása”, ugyanakkor arra is törekszik az anyag, hogy hosszabb távon ne „termelődjenek újra ezek a problémák” – tette hozzá a szocialista politikus.

A pártelnök – akinek beszédét a rendezvényen többször szakította félbe taps – azt is elmondta az MTI-nek, bár sokan úgy gondolják, hogy Kelet-Magyarország Magyarország perifériája, ám ez a térség határos Szlovákiával, Ukrajnával, Romániával, tehát egy „gazdasági potenciál középpontjában helyezkedik el. Ezt az adottságot ki kell használni – szögezte le.

A reményt vesztetteknek a reményt szeretné visszaadni az MSZP, és azt is, hogy lássák, nagyon komoly perspektívája van a térségnek – mondta.

A tervek szerint a jövő év tavaszára „összeérnek”, elkészülnek a reális, megvalósítható, finanszírozható térségi programok és beépülnek az MSZP országos programjába, amelynek célja az lesz, hogy világos és egyértelmű ajánlatot jelentsen Magyarországnak – mondta Mesterházy Attila.

A rendezvényt megelőzően az MSZP országos elnöksége miskolci, kihelyezett ülésén elfogadta és vitára alkalmasnak találta a Kelet-Magyarország programot.

Fotó: Mesterházy Attila és Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, megyei elnöke az MSZP miskolci székházában, még a rendezvény előtt. Vajda János (MTI) felvétele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…