2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nevezzenek el utat Horthy Miklósról!

A Jobbik frakciója több előterjesztést és módosító javaslatot is benyújtott a Fővárosi Közgyűlés október 3-i ülésére. Többek között indítványoztuk a várakozási díjak megfizetésével kapcsolatos visszaélések megakadályozására irányuló intézkedési terv kidolgozását, a személyforgalmi behajtási díj – ún. dugódíj – bevezetésének felülvizsgálatát, valamint a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény közgyűlés általi módosításának kezdeményezését.

A fővárosi Jobbik javaslatot tett továbbá arra, hogy a XI. kerületi Szerémi út a jövőben Horthy Miklós nevét viselje. Vitéz nagybányai Horthy Miklós a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb alakja. Élete és tettei, emberi méltósága, a magyar nemzeti érdekek megalkuvás nélküli, következetes képviselete, hazánk történelmének egyik legsötétebb és legvészterhesebb időszakában tanúsított példamutató helytállása követendő mintaként állhat ma is minden igaz magyar hazafi előtt. A Jobbik úgy véli, hogy az egykori kormányzó ezek alapján érdemes arra, hogy utat nevezzenek el róla a magyar fővárosban.

Bízunk abban, hogy a magát nemzetinek valló Fidesz-frakció tagjai is egyhangúlag támogatni fogják kezdeményezésünket, a Szerémi út Horthy Miklós útra történő átnevezését.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek