2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Sztárgála szeptember 25-én a miskolci Klazz-koncerten

Sztárgála szeptember 25-én a miskolci Klazz-koncerten

Sztárgála szeptember 25-én a miskolci Klazz-koncertenSztárgála lesz szeptember 25-én a miskolci Klazz-koncerten: a Miskolci Szimfonikus Zenekar a magyarországi dzsessz legnagyobb előadóival lép fel. Az előadást hosszabb próbafolyamat előzi meg, amely során a klasszikus képzettségű művészek többsége először találkozhat napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő irányzatával, az európai kortárs improvizatív zenével – mondta Somodi Balázs, a Miskolci Szimfonikus Zenekar kommunikációs vezetője az MTI-nek. A nagyzenekari szimfonikus hangzás és az improvizációs zene egyedi ötvözetét jelentő hangversenyen három dzsesszművész, Babos Gyula, Fekete-Kovács Kornél és Oláh Kálmán szerzeményei és hangszerelései hangzanak el.
 
A szerzemények a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában, a Magyar Jazzművészek Társasága tagjainak közreműködésével, Kovács László vezényletével hallhatók majd.

Az említettek mellett fellép többek között Borbély Mihály, Berki Tamás, Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán és ifj. Szakcsi Lakatos Béla is.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar először öt évvel ezelőtt rendezte meg a Klazz-fesztivált Miskolcon; az ötletadó Kovács László művészeti vezető volt, aki elhatározta, hogy a szokványostól eltérő kezdeményezéssel lepi meg a miskolci publikumot. A hangverseny elnevezése a klasszikus és jazz szavak összevonásából keletkezett, célja pedig, hogy a műfaji korlátok átlépésével egy újfajta hangzásvilágot hozzon létre.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek