2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában is több esetben történt rendőri intézkedés.
A megye rendőri szervei szeptember 29-én összesen hat főt vettek őrizetbe. A hatból három esetben a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei két bolti tolvajjal és egy italbolti garázdával szemben intézkedtek.

·         Szombaton reggel egy 48 éves férfi az egyik Miskolc-Avasi városrészben lévő áruház vásárlóterében egy fél literes, barack ízű vodkát rejtett a szatyrába, mintegy ezer forint értékben. Ezt követően a pénztártól fizetés nélkül távozott, cselekménye közben azonban a biztonsági őr tetten érte. A tolvajt az őrök visszatartották és a rövid időn belül kiérkező rendőröknek átadták.

·         Szeptember 29-én a délelőtti órákban egy Miskolc belvárosi üzletben rejtett nadrágjába dezodort egy 57 éves férfi, majd a „angolosan” fizetés nélkül kívánt távozni, cselekménye közben azonban a biztonsági szolgálat tetten érte. Az elkövetővel szemben a rendőrség már több alkalommal indított eljárást hasonló cselekmény miatt.

·         Szombaton koraeste a megyeszékhely avasi városrészének egyik sörözőjében egy 58 éves helyi férfi ittas állapotban, kiabálva inzultálta az ott tartózkodókat. Az egyik vendéget verekedésre próbálta rábírni, majd a kiérkező járőröket is szidalmazta. Cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A megyeszékhelyen történteken túl a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai további egy fő elfogatóparancs alapján körözött személlyel, az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei egy bolti hús tolvajjal, míg a kazincbarcikai rendőrök egy garázda személlyel szemben intézkedtek és rendelték el személyi szabadságának korlátozását.

A rendőrség az elzárással is sújtható, tulajdon elleni-, valamint garázdaság szabálysértését elkövető, szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

A megye útjain személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt, négy anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…