2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Tokaji a legszebb birtok

A Tokaj-Hétszőlő nyerte az elismerést
A Tokaj-Hétszőlő nyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címet. A Bor és Piac magazin tavasszal kiírt pályázatának győztese október hatodikán, a Tokaji Szüreti Napokon veheti át az elismerő oklevelet a szaklap képviselőitől.

A borászat a rendszerváltás után az elsők között alakult meg Tokajban, francia tőkebevonással 1991-ben hozták létre. A Tokaj-Hétszőlő 56 hektárnyi, összefüggő területen gazdálkodik új telepítésű szőlőültetvényeken. Ezt egyébként bárki láthatja, a dűlőbe felsétálva, a tanösvényen pedig a szőlőfajtákat is megismerheti.
Nemcsak a birtok, de a Tokaj belvárosában fekvő, több mint ötszáz éves pince is a Tokaj-Hétszőlőhöz tartozik. Az 1502-ben épült Rákóczi Pince a belváros egyik kedvelt látnivalója, terasza nyaranta megtelik turistákkal. Sőt, az 1700-as évek elején épült Rákóczi-Dessewffy Kastélyban is a borászat irodái üzemelnek.
A Hétszőlő borai több mint tíz éve a honi borászat élvonalába tartoznak, a birtok édes és száraz borai is kedveltek. A Máslás és a Fordítás fajták is a cég munkásságának köszönhetően váltak újra elfogadottá.
A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyen jól szerepeltek a hegyaljai cégek, a harmadik helyen az erdőbényei Béres Szőlőbirtok végzett.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek