2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Borkaiéknak ennyit ér a röplabda?

A sportirányításban immár teljhatalommal bíró és a vezetésébe kormánypárti pártkatonákkal teletűzdelt MOB a rendkívül sikeres olimpiai szereplés után sebbel-lobbal elkészített egy – az elkövetkező 8 évre vonatkozó – sportfejlesztési koncepció-tervezetet. Ebben négy csoportba osztották a sportágakat a tervezett támogatások nagysága szerint. A legcsekélyebb mértékű támogatásra számítható csoportba a Magyarországon kevésbé ismert és kevésbé eredményes sportágak, valamint szabadidősportágak kerültek.
Furcsának találjuk, hogy a legkisebb támogatási kategóriában található a röplabda sportága is, többek között a curlinggel, a gyeplabdával, a snowboarddal, a szánkóval egy kalap alá véve. Nem lebecsülve az említett sportágakat, a Jobbik Sportkabinet nem gondolja azt, hogy a röplabda annyira népszerűtlen, eredménytelen, múlt nélküli vagy kevésbé látványos volna Magyarországon, hogy a legalsó kategóriában kapjon helyet. A MOB fideszes vezéreinek ezen döntése egyet jelent a röplabda sportág halálos ítéletével és jövőjének megpecsételésével.

A parlament előtt jelenleg is ott fekszik a Jobbik azon törvénymódosító javaslata, ami lehetővé tenné, hogy minden – hazánkban sportszövetséggel rendelkező – sportág részese lehessen a társasági adó sporttámogatási rendszerének. Felszólítjuk tehát a kormányt, hogy szavazza meg ezt a javaslatunkat és tegye lehetővé minden sportágnak, hogy kihasználhassák a társasági adó nyújtotta sporttámogatás lehetőségeit. Amennyiben erre nem hajlandó a „forradalmi kétharmad”, és ragaszkodik a négy csoportban kategorizált sportfinanszírozási koncepcióhoz, a MOB-ot szólítjuk fel arra, hogy a röplabda sportágat ne végezze ki és tegye az őt megillető támogatási csoportba.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kormányra kerülése esetén kiterjeszti a társasági adóból nyújtható sporttámogatást minden sportágra, a fogyatékkal élők sportjára, a diáksportra és a szabadidősportra is. Elősegítjük, hogy minden sportszövetség és annak tagjai részese lehessenek ennek a rendszernek és hozzájuthassanak az ebből származó forrásokhoz. Azt is megígérjük, hogy egyetlen sportágat sem fogunk magára hagyni, legyen az a röplabda vagy bármely más, ami elősegíti, hogy hazánk egy testben és lélekben erősebb, egészségesebb nemzetté váljon.

Jobbik Sportkabinet

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek