2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Kecskére káposztát? – Ellenőrzési főosztályt vezethet egy megbukott rendőrkapitány

Kecskére káposztát? – Ellenőrzési főosztályt vezethet egy megbukott rendőrkapitány

Salgó László eltávolítását a VIII. kerületi rendőrkapitányság éléről régóta követeli a Jobbik, és bízott abban, hogy távozásával végre rend lehet a kerületben. A Belügyminisztérium lépése azonban felháborító, hiszen nem lefokozták rosszul végzett munkájáért, hanem egyenesen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálat Főosztályának vezetését bízták rá.
Érthetetlen, hogy egy olyan rendőr, akinek irányítása alatt nagy mértékben romlott a rábízott kerület közbiztonsága, még magasabb pozícióba kerülhet. Ezzel a munkakörrel ráadásul ráhatással lesz a főváros összes kerületi rendőrkapitányságának működésére, holott egyetlen kerületben sem tudott rendet tartani. A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy ilyen hatalmat adnak egy bukott rendőrkapitány kezébe.

Mint ismeretes, Salgó munkájának beszámolóját nem fogadta el a VIII. kerületi képviselőtestület, köztük Kocsis Máté polgármester sem, a kerület lakói rendszeresen panaszolták, hogy egyre rosszabb a közbiztonság a környéken, így Salgó László egyértelműen megbukott rendőri vezetőként. A III/III-as ügynöki múlttal hírbe hozott egykori országos rendőrfőkapitány, Salgó László fia ennek ellenére mégis a rendőrség fontos részlegének irányítója lehet.

A fővárosi Jobbik követeli a belügyminisztertől, hogy azonnali hatállyal vonja vissza Salgó László kinevezését, mely az Ellenőrzési Szolgálat vezetésére irányult. Szakmai alkalmatlanságát számtalan tény bizonyítja, ezért elfogadhatatlan, hogy ilyen magas pozícióban lásson el közfeladatokat és befolyással lehessen bármilyen rendőrkapitányság munkájára. Kiváló szolgálatot tehet azonban útfelújítások során a forgalom irányításában, ott talán nem tud nagyot hibázni.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője és Pintér Attila, a Jobbik VIII. kerületi önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek