2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Püspöksüveg dobta meg a kamiont – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Püspöksüveg dobta meg a kamiont – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában is több esetben történt rendőri intézkedés.
Megyénk útjain négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, ebből kettő súlyos sérülésekkel járt, míg további öt anyagi káros baleset jutott a rendőrség tudomására.

Püspöksüveg dobta meg a kamiont

Mezőcsát külterületén az M30-as autópályán haladt egy román kamion, aminek vezetője későn észlelte a debreceni felhajtót. A jármű ráhajtott a pályatestek között lévő úgynevezett püspöksüvegeknek, majd a szalagkorlátot átszakítva a vízelvezető árokba borult. A kamion sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett.

A másik nyolc napon belül gyógyuló baleset a 3-as számú főúton történt Miskolc és Szikszó között a délutáni órákban. Egy személygépkocsi sofőrje nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, így túl közel került az előtte haladó tehergépkocsihoz. Az autó vezetője hirtelen fékezni kezdett, de a vizes úton megcsúszott és a vízelvezető árokba hajtott. Az esetet a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság két súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet vizsgál. Az egyik esetben egy személygépkocsi vezetője a Vasvári Pál utcában figyelmetlenül tolatott, így elütött egy gyalogost, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A másik esetben egy személygépkocsi haladt Sátoraljaújhelyről Zemplénagárd felé a délelőtti órákban. A sofőr nem az út és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és egy kanyarban kicsúszott. Az autó az út menti szántóföldre sodródott.

A megszokásból való vezetés a megváltozott időjárási viszonyoknál nem jó megoldás! Esőben jobban csúsznak a kerekek, megnő a féktávolság, esetenként a nagyobb vízfelületen a megcsúszás veszélye fenyeget. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban és tartsák szem előtt: Mindenkit haza várnak!

Az Edelényi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett egy férfit, mivel járművét eltiltás hatálya alatt vezette. A Miskolci Rendőrkapitányság többek között négy esetben indított eljárást lopás miatt. Az Encsi Rendőrkapitányság pedig egy férfival szemben hozott ideiglenes távoltartó határozatot.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek