2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Tusrajzok megfelelési kényszer nélkül

„Otthonkában – ünneptül” címmel nyílt meg Zombori József /képünkön balra/ grafikusművész tárlata a kazincbarcikai városi kiállítóteremben.

A tusrajzok az elmúlt egy esztendő termései, melyeken – ahogy Bán András műkritikus megnyitó beszédében mondta – olyan szabadság, gátlástalanság és őszinteség látható, ami ritka manapság.
„Látszik, hogy a művésznek senkinek és semminek nem kell megfelelnie, csak saját magának…Eljutott a rajzolás olyan időszakába, amikor megfelelési kényszer nélkül rajzol és mutatja be mindazt, amit gondol, s közben most kezdi megérezni, hogy egyre gyakrabban kell kiállítania…”
A műkritikus felidézte azt az önépítő művészeti utat is, ami mellett Zombori Józsefnek mindig volt civilmunkája, hivatása, kiemelve a grafikus erényeit, eddigi eredményeit is. Mint mondta: tusrajzait és grafikáit több csoportos és egyéni kiállításon láthatták már a művészetbarátok országszerte, sőt Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában is állított már ki.
A tárlat október 5-ig látható a városi kiállítóteremben.
Szeptember 20-án a Kisgalériában is újabb kiállítás nyílik: Fodor Péter Barcikarc című önálló tárlatán különleges fotókat láthat a nagyközönség október 12-ig.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…