2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Esélyegyenlőségi nap – immár nyolcadszor Kazincbarcikán

Esélyegyenlőségi nap – immár nyolcadszor Kazincbarcikán

Nagy sikerű Esélyegyenlőségi Napot rendezett szombaton a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete a Városi Sporttelepen.

Az immár hagyományos rendezvényre idén rendkívül sokan látogattak el: közel kétszáz mozgássérült és családtagjaik érkeztek Kazincbarcikáról, Edelényből és a térség kisebb-nagyobb településéről, továbbá számos intézményvezető, képviselő és közéleti személy is megjelent a programon.
A szervezők társszervezeteket is meghívtak, hogy összefogva, érdekérvényesítő erejüket maximálisan kihasználva tudjanak együtt dolgozni a szürke hétköznapokon.

Egyenlő esélyekkel
A programot a Pollack Mihály Általános Iskola tagozatosainak tánca nyitotta meg, majd Tomkóné Kiss Mária/képünkön/, a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke és Klimon István alpolgármester tartottak ünnepi köszöntőt.
Bensőséges hangvételű gondolataik rámutattak a fogyatékkal élők napi problémáira, a társadalom feladataira, a másság elfogadásának fontosságára.
A programban két szakmai jellegű tájékoztató is szerepelt: Dr. Megyeri Gábor, a polgármesteri hivatal hatósági osztályának vezetője, illetve Dr. Márton Csaba, a kazincbarcikai Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szolgált hasznos információkkal, tanácsokkal a résztvevőknek.

Egy csipetnyi szórakozás
Az idei Esélyegyenlőségi Nap vendége volt Fanni bohóc, aki jókedvével, arcfestő és lufifújó tudásával sok gyermeket és nagymamát, nagypapát örvendeztetett meg.
A könnyed programok során a Vadnai Népdalkör ismert népdalokkal, majd a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes látványos koreográfiákkal és táncfantáziákkal szórakoztatta a
közönséget. A 2001-ben alakult csoportot kerekesszékes és kétlábon járó táncosok alkotják, s szavak nélkül, pusztán a tánc nyelvén kívánják hangsúlyozni a másság elfogadásának fontosságát. Műsoruk ámulatba ejtette a közönséget, hiszen a páratlan művészi élmény olyan érzelmeket váltott ki, melyekre sokan nem is számítottak.
Az igazi „mulatós” hangulatot a Sógorok együttes fantasztikus műsora hozta el a barcikai Esélyegyenlőségi Napra. Volt közös éneklés, táncolás és jóízű kacagás egyaránt.
Az egész délutánt betöltő rendezvényt – a támogatók jóvoltából – egy bőségesre sikeredett tombolasorsolás zárta.
A 8. Esélyegyenlőségi Nap tartalmasan és nagyon jó hangulatban telt el, egy kis vidámságot és könnyed szórakozást nyújtva fogyatékkal élő embertársainknak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…