2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Felkészült-e Miskolc a „kanadai romák” fogadására?

Az elmúlt években körülbelül 4000 miskolci cigány vándorolt ki Kanadába, ahonnan azonban az ottani jogszabályváltozások miatt hamarosan vissza fognak térni.  Felkészült-e Miskolc a fogadásukra – tette fel a kérdést Jakab Péter a Jobbik helyi önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.
A napokban több sajtótermék is foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy a Kanadában menekültstátuszt kérő cigányok utazását kik is szervezik valójában. Jakab Péter szerint nem ez a lényegi kérdés, hiszen bárki is álljon a romák „menekítése” mögött annak a nyugalomra vágyó miskolciak csak „hálásak lehetnek”.  Ami ennél sokkal fontosabb – tette hozzá -, készül-e egyáltalán Miskolc a visszatérő romák fogadására.

Balog Zoltán miniszter nemrég úgy nyilatkozott, hogy a kormány kész segítséget nyújtani a „magukra hagyott és becsapott” kanadai romáknak – emlékeztetett a politikus, aki szerint azonban nem a romákat csapták be, hanem ők csapták be a „fogékony” nemzetközi közvéleményt, amikor fasiszta, neonáci országnak mutatták be Magyarországot, csak azért, hogy megfejhessék most épp Kanada szociális ellátórendszerét. Ezeket az embereket nem sajnálni kell, hanem kitiltani Magyarország terültéről – szögezte le a radikális képviselő hozzátéve, „tudjuk jól, hogy a romastratégia kormányától ez hiú ábránd, éppen ezért a miskolci városvezetésen a sor, hogy megmutassa, nem a Fideszt, hanem a lakosságot képviseli”.

„Pintér Sándor a napokban bejelentette, hogy 31 új rendőr áll szolgálatba a Miskolci Rendőrkapitányságon. Ez édeskevés 4000 borsodi honvágytól fűtött nincstelen romával szemben” – fogalmazott Jakab Péter, aki szerint minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni a „visszamenekülők” újbóli letelepedését a városban. „Miskolc a törvénytisztelő lakosság védelme érdekében ne biztosítson se önkormányzati ingatlant, se lakcímkártyát a Kanadából visszatérők számára” – javasolta a jobbikos politikus mondván, ez lehetőséget ad arra is, hogy kizárjuk az érintetteket a város segélyezési rendszeréből.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek