2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Korsódobás Tiszaújvárosban

 

Az elmúlt napokban több esetben intézkedtek a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei, így például olyan fiatalokkal szemben, akik feltehetően söröskorsó dobó versenyt rendeztek, nem gondolva arra, hogy ezzel vétséget követnek el.

Korsódobás Tiszaújvárosban

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőre arra lett figyelmes, hogy szeptember 2-án a kora esti órákban egy helyi presszóból korsók és sörösüvegek repülnek az utcára. A “korsódobó versenyt” két fiatalember rendezte, akik ezen cselekményükkel kimerítették a garázdaság vétségét. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az eset tisztázása érdekében eljárást indított az ügyben.


Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Garázdaság: “Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő”.


Körmére néztek a körömi fiúnak

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy fiúval szemben. A nyomozás adatai alapján szeptember 2-án a kora esti órákban betörtek egy körömi családi házba. Az elkövető azonban nem vitt el semmit, mivel cselekménye közben megzavarták. A bevezetett forró nyomos intézkedések eredményeként a rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi fiatalkorút. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében tervezi a fiatalembert bíróság elé állítani.


Egy pár kerékpárnak megint nyoma veszett

Két kerékpárt is elloptak a napokban Tiszaújvárosban. Az egyiket a tulajdonos egy virágüzlet előtt hagyta lelakatolva. A másikat pedig egy kerékpártárolóból vittel el az egyelőre még ismeretlen elkövető. A tolvajokkal szemben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást ezen ügyekben.

Előzzük meg a kerékpárlopásokat!

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság mindent megtesz a kerékpárlopások megelőzése érdekében és ebben a lakosság is a hatóság segítségére lehet. A rendőrség kéri a kerékpár tulajdonosokat, hogy kétkerekűiket a kötelező tartozékokon felül lássák el olyan eszközzel is, amellyel biztonságosan le lehet zárni, illetve a járművet ne hagyják, vagy tárolják „kihívó módon”. Mindezeken felül javasolt a kerékpár típusát, gyári azonosító számát feljegyezni, esetlegesen egy fényképet készíteni róla, amely segítség lehet a felderítésben, ha az óvintézkedések ellenére mégis ellopnák.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek