2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Gyermekotthon lakói keserítik meg a pestszentlőrinciek életét

A fővárosi önkormányzat öt évvel ezelőtt Pestszentlőrinc békés lakótelepére költöztette az Aga Gyermekotthont, melyben 3-17 éves gyerekek, és 24 éves korosztályig utógondozottak laknak. Az elmúlt évek során egyre több probléma vetődött fel az otthon lakóival kapcsolatban, ma pedig már napi szinten kell a Gloriett lakótelepen élőknek a rendőrség segítségét kérni.
Az otthon fiataljai viselkedésükkel rendszeresen zavarják, sőt, megkeserítik a környéken élők mindennapjait. Fenyegetik őket, randalíroznak, szeméttel árasztják el a lakótelepet, rongálnak, közterületen élnek nemi életet, bedrogozott állapotban zaklatják a helyieket.

Miután az elmúlt évek alatt a lakók minden hivatalos szervtől kértek segítséget, de a helyzet nem oldódott meg, néhányan a Jobbik kerületi alapszervezetéhez fordultak. Tanácsunkat megfogadva a lakóközösség egy része éjjel-nappal próbálja védeni az ott élők nyugalmát, továbbá nemrégiben a XVIII. kerületben is megalakult a Szebb Jövőért Önvédelmi Mozgalom, melynek tagjaira bármikor számíthatnak a lakók.

A Jobbik XVIII. kerületi alapszervezete felszólítja a fenntartót, hogy azonnal szüntesse meg ezt a helyzetet, tegyen végre rendet az intézményben. A rendőrség figyelmét pedig felhívjuk arra, hogy határozottan lépjenek fel a környéken randalírozó fiatalokkal szemben. A Gloriett lakótelepen élők mindennapjait az Aga nevelőotthon lakói tették élhetetlenné, és joggal követelik, hogy szűnjön meg ez az áldatlan állapot.

Jobbik Budapest XVIII. kerületi Alapszervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…