2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Földesi Norbert levele Kriza Ákos polgármesterhez

Az alábbi levelet az MSZP juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata
Dr. Kriza Ákos polgármester úr
Részére

Miskolc
Városház tér 8.
3525

Tisztelt Polgármester Úr!

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének munkájában fontos előkészítő és ellenőrző szerepe van a közgyűlés által felállított bizottságoknak. A bizottságok munkájukat a képviselőtestület által megalkotott rendelet alapján végzik, azonban a struktúra kialakításakor figyelemmel kell lennünk Magyarországon és Miskolcon kialakult közjogi hagyományokra is.

Ezek alapján kijelenthető: az önkormányzat működésének ellenőrzésében fontos szerepet játszik, hogy a pénzügyi bizottság elnökét a közgyűlés legnagyobb ellenzéki frakciója delegálja, ezzel is biztosítva a demokratikus működés és az ellenzék ellenőrzési lehetőségének feltételeit.

Ezért keltett megütközést az országos és városi közvéleményben, hogy a Fideszes többségű képviselő-testület nem a legnagyobb ellenzéki frakciót kérte fel a pénzügyi bizottság elnöki tisztségének betöltésére, hanem a szélsőséges nézeteket hangoztató, de létszámában egyharmadnyi súlyt képviselő Jobbik frakció tagját. Természetesen szándéka érthető volt, szerette volna megakadályozni, hogy az ellenzék legnagyobb ereje, az MSZP frakció ezen a fórumon is ellenőrizze az Ön munkáját. Szándéka szerencsére részben kudarcba fulladt, mert 75 ügyben így is nyomozás indult az önkormányzat és a Miskolc Holding tevékenységével kapcsolatban megtett feljelentéseink alapján.

Az elmúlt napok eseményei viszont lehetővé teszik, hogy a 2010-ben elkövetett hibáját kijavítsa. A Jobbik frakciója ugyanis kizárta tagjai sorából Szegedi Márton képviselőt, a pénzügyi bizottság elnökét. Mivel a Jobbik frakciója ezzel nyilvánvalóan megszűnt, a pénzügyi bizottság élén is változásra van szükség.

Az MSZP frakciója ezúton ismét bejelenti: a közgyűlés legnagyobb ellenzéki frakciójaként igényt tart arra, hogy a pénzügyi bizottság elnöki tisztségét az MSZP-frakció egyik tagja töltse be. Ennek érdekében felkérjük Polgármester Urat, hogy intézkedjen a közjogi döntés előkészítése és közgyűlési előterjesztése érdekében.

Miskolc, 2012. augusztus 29.

Üdvözlettel:

Földesi Norbert
frakcióvezető

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek