2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Növényvédő szereket lopott

A hét első munkanapján a reggeli órákban, munkakezdéskor észlelte egy mezőcsáti társulás munkavezetője, hogy telephelyükre behatoltak és onnan különféle növényvédő szereket tulajdonítottak el.

A bejelentést követően a rendőrök megállapították, hogy az ismeretlen elkövető feltehetően  hamis vagy lopott kulcs használatával juthatott be a tárolóba. A helyszín szemrevételezése során a sértett képviselője azt az információt is az intézkedő rendőrök tudomására hozta, hogy az egyik  traktor indítókulcsa is hiányzik a  megszokott helyéről.

Az elsődleges rendőri intézkedések, illetve az alapos adatgyűjtés során beszerzett információknak köszönhetően, a nyomozóhatóság látókörébe került egy 31 éves helyi lakos, aki a lopással érintett cégnél segédmunkásként állt alkalmazásban.  A nyomozók megállapították azt is, hogy a gyanúba került férfi a cselekmény elkövetését megelőzően kulcsot másoltatott a telephely bejárati ajtajához, valamint a bűncselekmény észlelése napján betegségre hivatkozva nem jelent meg a munkahelyén.

A nyomozás eredményességét, illetve a feltételezett elkövető elszámoltatását nehezítette az a körülmény, hogy a férfi időközben ismeretlen helyre távozott. A felkészült rendőrök azonban a cselekmény észlelésétől számított 24 órán belül a férfit előállították, illetve meghallgatták. A 31 éves férfi először önmagával szemben is ellentmondóan nyilatkozott, majd tényfeltáró beismerő vallomást tett.       

A tolvaj a növényvédő szerek eltulajdonításával több tízezer forintnyi kárt okozott, ugyanis elmondása szerint a szereket a hozzátartozói tulajdonában lévő mezőgazdasági földterületeken már fel is használta.

A traktor indítókulcsát a nyomozás során a férfitől szintén lefoglalták, melynek birtokbavételi körülményei a nyomozás további szakában kerülnek tisztázásra.      

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…