2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Több ezer embert várnak a kazincbarcikai ünnepi napra

Augusztus 20-án a város Fő terére várják a kazincbarcikaiakat.

Mint Untenerné Márton Ágnes, a Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője elmondta: hagyományosan délelőtt tíz órától szabadtéri ünnepi szentmise lesz a Fő téren.
Délután négy órától ünnepi képviselő-testületi ülést tartanak az Egressy színháztermében. Ennek keretében adják át a Kazincbarcika Város Önkormányzata által adományozott kitüntetéseket: egy Díszpolgári cím, két Pro Urbe Kazincbarcika elismerés és három emlékplakett talál majd méltó gazdára.
Az ünnepségen 21 polgármesteri elismerő oklevelet és 2 kiemelt díjat is átad Szitka Péter polgármester.
Kissé rendhagyó módon idén a „Kazincbarcika Város Egészségügyéért” és a „Kazincbarcika Város Közszolgálatáért” kitüntetéseket is ezen az ünnepi testületi ülésen nyújtják át két arra érdemes szakembernek.
Este fél nyolckor ismét a város Fő terén folytatódik a Szent István-napi városi ünnepség, ahol ünnepi beszédet mond és az új kenyeret megszegi Szitka Péter polgármester. Ezt követően a rendkívül népszerű énekesnő, Zséda élő koncertje szórakoztatja a közönséget, majd az ünnepi programot 21.45-kor tűzijáték zárja.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…