2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Száguldás – Porsche és szerelem nélkül

Egy farkaslyuki férfi 200.000,- forintos büntetést kapott, mert járművével lakott területen belül a megengedett legnagyobb sebességet több mint a duplájával átlépte. A bírság mellé 8 büntetőpont is járt neki.
Az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedési rendőrei Ózd belterületén, a Rozsnyói úton közúti ellenőrzésük során sebességmérést végeztek. Egy farkaslyuki férfi autójával a megengedett 50 km/h legnagyobb sebességet jócskán túllépve 117 km/h sebességgel közlekedett.

Az ügyben lefolytatott közigazgatási bírság kiszabására irányuló eljárás során a hatóság a 30 éves férfivel szemben a jogszabályban megállapított 200.000,- Ft bírságot szabta ki.

Információs háttér:

A sebességkorlátozás jelentős túllépése kapcsán a kiszabható legmagasabb bírság összege 300.000,- Ft. Ilyen magas büntetésre az általános és speciál prevenciós célok elérése érdekében a közúti közlekedési balesetek megelőzése miatt van szükség, ugyanis a sebességhatárok túllépése vezet leggyakrabban közlekedési balesetekhez.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek