2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Reményvesztett magyar gazdaság

A Jobbik szerint a Fidesz-kormány teljes gazdasági kudarcát jelenti a ma nyilvánosságra hozott brutális inflációs adat és a gazdasági teljesítmény radikális csökkenése. A Jobbik már tavaly év végén, a megszorító csomag bejelentésekor jelezte, ezek az intézkedések, így az ÁFA megemelése és az új, lakosságra áthárított adók inflációt fognak gerjeszteni, ami elértékteleníti a magyar emberek nehezen megkeresett jövedelmét, egy élet munkája után járó nyugdíját, évtizedek alatt összekuporgatott megtakarítását. A Fidesz a szegények adójaként is emlegetett infláció segítségével igyekszik egyensúlyba hozni az államháztartást, holott ezzel egyre távolabb kerül a maastrichti kritériumok között meghatározott inflációs céltól.

Mindez együtt jár azzal, hogy a magyar családok jövedelmének vásárlóereje csökken, kevesebb terméket tudnak fogyasztani ugyanannyi pénzért. A Fidesz gazdaságpolitikája tehát ismét bebizonyította: megszorításból sosem lesz GDP-növekedés.

A Jobbik ezzel szemben kevesebb pénzt vonna ki a gazdaságból, azt inkább olyan ágazatokba csatornázná át, melyek a válságból való kitörést biztosíthatnák. Így a nemzeti párt szerint többletforrásokat kellene biztosítani az iparnak, a kutatás-fejlesztésnek, a mezőgazdaságnak és a turizmusnak. Ezen ágazatok támogatásából következne fenntartható életszínvonal-növekedés, kitörés a válságból.

Volner János frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…