2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik ellenzi az állam kivonulását a felsőoktatásból

Álságos Orbán Viktornak az a kijelentése, hogy a tandíjat ellenzi, miközben kormányra kerülve egyik legjelentősebb intézkedésük volt az ellenzékiként még elutasított térítés bevezetése, amivel a tehetségesek helyett a tehetősek jártak jól.

A Jobbik szerint az állami finanszírozás elengedhetetlen ahhoz, hogy a szegényebb rétegek gyerekeinek esélye legyen a felemelkedésre, és ehhez ne kelljen eladósítaniuk magukat.

A miniszterelnök hétfőn megjelent interjújából az is kiderül, hogy a kormány nem hajlandó szembenézni azzal a ténnyel, hogy a kivándorlási kedv az elmúlt húsz évben sosem volt ilyen magas, és csak átmeneti tapasztalatszerzésről beszélnek, miközben fiataljaink hosszú távú vagy akár végleges letelepedést terveznek külföldön. A Jobbik állami bérlakás-építési programmal segítené a fiatalok hazai lakáshoz jutását. Emellett úgy állapítaná meg a felsőoktatási keretszámokat, hogy azok a munkaerőpiac igényeinek is megfeleljenek, de ne zárják el a felemelkedés lehetőségét az alsó középosztály tehetségei elől.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az államnak biztosítania kell azt, hogy a pályakezdők ne tartozással, hitellel a nyakukban kezdjék meg életüket, és húszas éveikben keresett fizetésüket otthonteremtésre és családalapításra fordíthassák hiteltörlesztések helyett.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…