2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A kazincbarcikai kórház tovább halad a lejtőn

A Jobbik sajnálattal tapasztalja, hogy az előzetes ígéretekkel ellentétben a kazincbarcikai kórház rohamos gyorsasággal halad a teljes leépülés felé.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár két héttel ezelőtt még azzal nyugtatta a kazincbarcikai lakosságot, hogy az intézményben egyebek mellett a szemészet egynapos műtéti tevékenységgel működhet tovább. Ehhez képest a Jobbik ma már olyan információk birtokába jutott, hogy a kórházban az egynapos sebészeti beavatkozás megszűnt. Ha ez igaz, az azt jelenti, hogy Szócska úr ígérete két hét alatt szertefoszlott, a legnagyobb titokban.

Ezáltal sajnos beigazolódni látszik az is, ami a kórház finanszírozási adataiból egyértelműen kiolvasható: a kazincbarcikai kórházat a Fidesz elindította a bezárás felé vezető úton. Eközben az intézményért nemrég még oly nagyon aggódó MSZP hallgat, ami nem véletlen, hiszen a Gyurcsány-kormány egykori egészségügy minisztere Rácz Jenő maga is szükségesnek tartja az egészségügy jelenlegi átszervezését. Úgy látszik itt is összenő, ami összetartozik.

Jakab Péter
Jobbik BAZ megyei alelnöke

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…