2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Randira hívta Csöbör Katalint az MSZP

A randi egy bejárás lenne, hogy a tájékozatlan fideszes képviselő megtekinthesse, mi minden épült Miskolcon nyolc év alatt.

 

Egy belvárosi bejárás erejéig a miskolci Városház térre várja Csöbör Katalint (a kép jobb szélén) az MSZP pénteken, 9 órakor. A szocialisták célja, hogy bemutassák a fideszes országgyűlési képviselőnek, milyen fejlesztéseket sikerült megvalósítania a Káli Sándor-féle városvezetésnek abból a pénzből, amit pályázatokon nyertek, s amihez éppen azért vettek fel hiteleket, hogy egyáltalán részt vehessenek magukon a pályázatokon. Mindezt Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője jelentette be szerdán Miskolcon, a dr. Varga László országgyűlési képviselővel, az MSZP miskolci ügyvezető elnökével közösen megtartott tájékoztatóján.

Az ügy előzménye, hogy Csöbör Katalin az elmúlt héten a törvényhozás féléves munkáját értékelő sajtótájékoztatóján a korábbi szocialista városvezetés által felvett hitelekkel kapcsolatban azt kérdezte: hová lett a felvett 30 milliárd forint? Milyen célokra fordították ezt az összeget?

Erre reagáltak most a szocialisták, mondván, szívesen bemutatják, mi minden fejlődött, épült meg 2002 és 2010 között a városban, kezdve például a Művészetek Házával, vagy a Jégcsarnokkal. De nemcsak Csöbör Katalint (aki Földesi Norbert megfogalmazása szerint „az év főbűnét” követte el azzal, hogy eredménytelenül tárgyalt a Raiffeisen Bank back-office szolgáltatásának Miskolcra telepítéséről) várják a bejárására, hanem azokat a fideszes képviselőket, városvezetőket is, akik folyamatosan azt a látszatot igyekeznek kelteni, mintha a korábbi, MSZP-s városvezetés tönkretette volna Miskolcot.

Dr. Varga László emlékeztetett: 2010-ben, az országgyűlési és az önkormányzati választások előtt is azzal kampányolt a Fidesz, hogy a miskolciaknak Orbán Viktor és dr. Kriza Ákos pártját kell támogatniuk, akkor minden rendben lesz, jönnek Miskolcra a beruházások, fellendül a város. Ehhez képest semmi előrelépés nem történt két év alatt, sőt, sokkal rosszabb lett a helyzet. Új pályázati pénzek nem érkeztek a városba, azokat a beruházásokat hajtják végre, amelyeket még az előző városvezetés indított el. Úgy, ahogy. A Selyemréti Strandfürdő rekonstrukcióját például leállították, mert összevesztek a kivitelezővel, akit korábban éppen a jelenlegi, fideszes városvezetés választott ki.

Az országgyűlési képviselő szólt arról is, hogy ő maga bízott benne: a jövő évi központi költségvetésben már eredménye lesz a miskolci fideszesek lobbijának, ám csalatkoznia kellett. Nem sikerült ugyanis Miskolcnak egyetlen fejlesztéshez sem kapnia költségvetési forrást, más városok lobbistái ennél jóval ügyesebbek voltak. Sebestyén László és dr. Zsiga Marcell ugyan megpróbált 490 millió forintot kérni a diósgyőri stadion fejlesztésére, ám módosító indítványukat a szavazás napján – teljesen megmagyarázhatatlan és védhetetlen módon – visszavonták.

A szocialisták miskolci ügyvezető elnöke kritizálta egyes kormánypárti politikusok közleményeit, nyilatkozatait is, mondván, azok sok esetben tájékozatlanságról tanúskodnak, stílusuk pökhendi, s csupán az a céljuk, hogy lejárassák az MSZP-t.

Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…